Politika

Megszólalt Barack Obama: Trump már megbukott, de Orbán még nem (+videó)

nyugatifeny.hu

Jó hírünk a világban, sokadik rész.






Barack Obama korábbi amerikai elnök volt a Daily Show vendége Trevor Noah műsorában.

 

Az interjú apropója Obama nemrégen megjelent könyve, az Egy ígéret földje.

 

A beszélgetés elején a műsorvezető arról kérdezte Obamát, hogy kivel tartja még a kapcsolatot, szokott-e például üzeneteket küldeni Angela Merkelnek és hogyan őrzi meg az optimizmusát a mai körülmények között.

 

Válaszában Obama először Merkel vezetői tevékenységét méltatja és a demokratikus államok egyik vezetői típusaként jellemzi:

“Ezek azok a jó emberek, akik jó célokért küzdenek és hatalomba is kerülnek” – fogalmazott Obama, aki szerint létezik az a vezetői típus, mely demokratikus alapokon irányít, az embereket is bevonva a döntéshozatalba és létezik az erős ember típusa.

 

Ez utóbbit úgy jellemzi, hogy fentről-lefelé uralkodó, az állampolgárait alattvalókként kezelő attitűddel vezeti az országot, melynek élére megválasztották.






 

“Ez történik az Egyesült Államokban is és ennek nem lesz vége csak azért, mert Donald Trump elveszítette az elnökválasztást. Látunk erre példát a Fülöp-szigeteken, Magyarországon és még néhány afrikai és ázsiai országban”

– említette hazánkat negatív példaként Barack Obama. Szerinte ez két teljesen eltérő értelmezése annak, mit jelent vezetőnek lenni.

 

A volt elnök beszélt még arról is, hogy Amerikának nem kell feltétlenül a világ rendőrségének szerepét betölteni, mert értékein és elvein ma már számos másik ország is osztozik.

 

Joe Biden leendő elnöksége alatt, Anthony Blinken magyar származású külügyminiszter hivatalba lépése után láthatóan nem lesz könnyű dolga a magyar kormánynak Visszatér a külügybe Victoria Nuland is, aki korábban a magyar kormány éles kritikusa volt az Obama-adminisztráció alatt.

 

Az Obamával készült interjút itt tudod visszanézni, a ránk vonatkozó idézett rész a 4. és a 6. perc között található:

 

(via hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top