Politika

Kiszivárgott: Orbánék szétverik és szétszórják a városban a Színművészetit

nyugatifeny.hu

Így törnék meg a diákok összetartását.


Széttelepítik a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) oktatási helyszíneit – számolt be róla az RTL Klub hétfői Híradója, oktatói forrásokra hivatkozva.

 

A csatorna értesülései szerint a filmeseket a Vas utcából Budára, a Duna TV évek óta üresen álló székházába telepítik.

 

Az állami épület decemberben került a Színház- és Filmművészetért Alapítvány vagyonkezelésébe.

 

Ugyanakkor a színész szakos hallgatók a pesti oldalon maradnának, míg az adminisztráció egy részét lágymányosi Infoparkba szerveznék ki. Ugyanígy a kollégium sem maradna a Vas utcában.

 

Az egyetemet ősszel elfoglaló diákoknak végül november idején a járványhelyzet miatt kellett 70 nap ellenállás után elhagyniuk az intézményt.


 

A diákok és az oktatók azért kezdtek titlkozásba, mert a kormány nem hagyott nekik beleszólást abba, kik kerüljenek be az egyetemet irányító kuratóriumba, aminek Vidnyásznky Attila került az élére.

 

Forgács Péter, az egyetem egyik oktatója az RTL Klubnak azt mondta, hogy a szétszervezéssel meg lehet akadályozni az őszihez hasonló blokádokat, ugyanakkor a képzés kárát fogja látni a dezintegrációnak.

 

Az egyetem Vas utcai épületében az oktatás megszűnik és az Ódry Színpadot is bezárják.

 

Videó:

.

(RTL Klub) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top