Politika

Megérkezik a tél: Akár 10 centis hó és fogvacogtató mínuszok várhatóak

nyugatifeny.hu

Készülhet a Belügyminisztérium.


Budapesten 0,2-2,5 centiméternyi hó is eshet keddről szerdára virradó éjjel, országszerte pedig 1-6 centire számíthatunk. Csütörtöktől komolyabb mínuszok is lesznek.

 

12-én újabb hidegbetörés és havazás várható hazánkban, csütörtökön egy újabb hideg légörvénynek pedig az idei tél valószínűleg leghidegebb napjait köszönhetjük majd.

 

A hidegfront országszerte havazásokat hoz, Budapesten szerdára virradóra 0,2-2,5 centiméteres mennyiségre számíthatunk, országszerte pedig 1-6 centire, ez alól csupán a Dunántúl déli része lesz kivétel.

 

A legtöbb hó északkeleten, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében várható, a „rekordernek” Szabolcs ígérkezik 6 centivel. A hó nem lesz tartós, a magasabban fekvő tájak kivételével el is olvad, napközben ugyanis nem fog nulla fok alá menni a hőmérséklet.

 


Csütörtökön fagyos hideg érkezik a hóesés mellé, ami így akkor már nagy eséllyel meg is marad: országosan 1-6 centis, Budapesten 2-3 centis hótakaró várható.

 

Keleten, és esetleg Nógrádban, ahol addigra már jelentős, akár 10 centiméteres hótakaró is kialakulhat, hajnalonként -15 és -20 fok körüli értékre csökken a hőmérséklet.

 

Máshol -8 és -12 közötti hőmérsékletre számíthatunk, a legmelegebb órákban is maximum 0 fokig csúszik majd a hőmérő higanyszála.

 

Ennek hatására a Balaton szinte biztosan befagy majd, de a Tisza felső folyásán is kialakulhat jégtakaró, és valószínűleg a Dunán is jégzajlás indul.

 

A hosszú távú előrejelzés szerint a jövő hét közepétől változékonyra fordul az időjárás: csapadék szinte biztosan lesz, a hőmérséklet azonban fagypont alatt és felett is jókora szórást mutat.

(kiderül.hu / 24.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top