Politika

Megtették az első lépést a Fidesz kizárása felé

Fotó: MTI / Miniszterelnöki sajtóiroda

Fidesz-frakció kizárásának jogi lehetőségét keresi az Európai Néppárt, ennek érdekében egy munkacsoportot hoztak létre – értesült a Politico.






 

Az ötfős testület arra vonatkozó javaslatot készít elő, hogy a frakcióból ne csak egy személyt, hanem egy egész képviselőcsoportot ki lehessen zárni. Azon is gondolkodnak, hogy a kizáráshoz a kétharmados többség helyett elegendő legyen az egyszerű többség.

 

Mint ismert: Deutsch Tamást decemberben függesztették fel a frakciótagságából, és minden a frakcióban betöltött tisztségétől megfosztották, miután a Gestapo nyelvezetéhez hasonlította Manfred Weber egy Fideszre tett kritikus megjegyzését. A kizárása ettől még nem került le a napirendről, sőt, most már nemcsak Deutsch, de az egész Fidesz kizárásán gondolkodnak.

A MOSTANI ÖTFŐS MUNKACSOPORTBA AZT AZ OTHMAR KARAST IS BEVÁLASZTOTTÁK, AKI A LEGUTÓBB DEUTSCH KIZÁRÁSÁT KEZDEMÉNYEZTE.

 

A képviselőcsoport február végéig szeretne dönteni az eljárási szabályzat módosításáról. A hírek szerint most már ahhoz sem ragaszkodnak, hogy előbb az Európai Néppárt döntsön a felfüggesztett Fidesz sorsáról, erre ugyanis legkorábban ősszel kerülhetne sor. A néppárti frakció tervei között az is szerepel, hogy a jövőben nem jelent automatikus frakciótagságot, ha egy párt néppárti színekben szerez EP-s mandátumokat.






 

Hogy annak, hogy Orbán Viktor a napokban szokatlan módon berendelte magához a Fidesz teljes EP-frakcióját, köze lehet-e a Néppárt lépéséhez, nem világos, de egyáltalán nem lennénk meglepve, ha ez is szóba került volna a találkozón.

 

A Néppárt javaslatát ITT lehet angol nyelven elolvasni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top