Politika

Orbán bepánikolt: pénzzel venné meg a fiatalok szavazatait

Pestibulvar.hu

Az elmúlt években kutatások sora mutatta ki, hogy a Fidesz elvesztette a fiatalok támogatását, a párt Orbánnal együtt öregedett meg, és nem érti már a fiatalokat, üzenetei nem jutnak el hozzájuk. Egyre görcsösebb próbálkozásokkal akarja Orbán őket visszaszerezni. Most éppen pénzzel akarja megvenni a szavazataikat.

 






Amikor tudatosult Orbánban, hogy akár a hatalma is rámehet arra, hogy elveszítette -vagy meg sem szerezte- azok szavazatát, aki az elmúlt 10 évben lettek választókorúak, gyorsan terveket gyártott a támogatásuk elnyerésére.

 

A jól megszokott fideszes tempóban gyorsan módosítottak egy törvényt, hogy a megfelelő végzettség nélküli Rácz Zsófiát kinevezhessék fiatalokért felelős helyettes államtitkárrá, elkezdték a pénzeket átcsoportosítani a HírTV-től a Pesti TV-hez, amely elvileg fiatalosnak szánt műsorokkal próbálja a Fidesz mellé állítani a huszas éveikben járókat.

 

A próbálkozások nem jártak sikerrel, a fiataloknak még most sem vonzó a Fidesz és annak szerepébe beleöregedett vezetője. Beidult a pánik, és elővették a legutolsó fegyvert, amiben se fantázia, se politikai innováció, sem pedig ésszerűség nincs,

ORBÁN SZJA MENTESSÉGET ÍGÉRT A 25 ÉV ALATTIAKNAK!

 

Az, hogy ez bizony semmit nem fog javítani a fiatalok helyzetén, az már most szinte biztos. A koronavírus járvány leginkább a pályakezdő fiatalokat sújtotta, hiszen ők a befulladt szolgáltatószektorban dolgoznak jórészt, alapvetően viszonylag alacsony kezdőjövedelemért, és köztük nagyobb arányú a feketefoglalkoztatás is. Így a legjobban rászorulóknak az SZJA mentesség semmit, de semmit nem jelent, míg a munkahellyel rendelkezőknek is a jellemzően alacsonyabb bér miatt nem számottevő segítség.






 

De a legnagyobb baj ezzel az, hogy Orbán még mindig nem érti, mi a probléma, miért fintorodnak el a fiatalok, amikor meglátják őt a televízióban, miért van már tele a hócipőjük az egész narancssárga Fidesszel.

ORBÁN MÉG MINDIG NEM ÉRTI EZT A GENERÁCIÓT,

és ezek szerint már a tanácsadói között sincs senki, aki értené és elmagyarázná neki. A mostani huszonéves generáció nyelveket beszél, többször volt külföldön nyaralni mint a nagyszüleik egész életükben, az internet lebontotta számukra a határokat. Van összehasonlítási alapjuk, hogy miként lehet élni Londonban, Berlinben vagy akár Miamiban. Őket nem lehet megvenni ötezer forint adókedvezménnyel,

A NER ÁPORODOTT, FOJTOGATÓ LÉGKÖRÉBŐL VAN ELEGÜK,

ahol nem a teljesítmény, hanem csak a párttagság számít, ahol egy vidéki gázszerelő gyorsabban gazdagodhat mint Mark Zuckerberg, ahol betiltják a szabad művészeti képzést, ahonnan elüldözik a modern gondolkodás egyik fellegvárát, a CEU-t, ahol személyre szabott törvényeket nyomnak át egy éjszaka alatt a parlamenten.

 

Orbánnak az Európai Unió és az abban való, a polgárok szabad mozgása a szerencséje. A fiatalok közül, akinek eleg lett, elment külföldre, így lett London a második legnagyobb magyar város. Ha ők mind itthon maradtak volna, Orbán már csak egy rossz emlék lenne mindannyiunknak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top