Politika

Röhejes kínai pávatáncba kezdett Orbán! Már brüsszelinek mondja a korábban dicsért „magyar vakcinát”!

Fotó: MTI/EPA

Szűk két héttel ezelőtt Orbán Viktor még azt mondta a Pfizer oltóanyagáról, hogy az „egy magyar vakcina”. Ám azóta történhetett valami, mert a kormányfő most már a kínai oltóanyagot ajánlja mindenkinek, a korábban dicsért készítményről pedig már csak úgy beszél, hogy a „brüsszeli vakcina”…

 






Ha nem az életünkről lenne szó, valószínűleg sokan hangosan nevetnének Orbán Viktor legújabb pálfordulásán. A miniszterelnök ugyanis január 3-án még olyan elismeréssel beszélt a Pfizer vakcinájáról, hogy már azt vártuk, mikor szólítja fel az amerikai céget, hogy tegye rá az ampullákra a magyar zászlót.

„KIS TÚLZÁSSAL, DE NYUGODTAN MONDHATJUK, HOGY EZ EGY MAGYAR VAKCINA: AMERIKAI PÉNZ ÉS MAGYAR ÉSZ VAN BENNE.

 

Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam.”

 

Orbán tehát szóban ráütötte a magyar pecsétet az egyébként 90 százalék fölötti hatékonyságú oltóanyagra. Ám azóta történhetett valami, mert az elmúlt napokban a miniszterelnök hirtelen a kínai Sinopharm oltóanyagot kezdte favorizálni.

Bár ennek a hatékonysága csak 79 százalékos, és egyelőre azt sem tudni, milyen mellékhatásai vannak, az már egyértelmű:

ORBÁN LEGALÁBB EGYMILLIÓ MAGYART A KÍNAI VAKCINÁVAL SZERETNE BEOLTATNI.

 






Igaz, ehhez még szükség van az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyére is, de Orbán szerint „ez csak egy papír”, amit minél hamarabb meg kell szerezni. Hogy ez meglesz-e, még nem tudni, de egy biztos:

ORBÁN ANNYIRA ERŐLTETI A KÍNAI OLTÓANYAGOT, HOGY A PFIZER KÉSZÍTMÉNYÉT MÁR CSAK „BRÜSSZELI VAKCINA” NÉVEN EMLEGETI! AZT, AMIRE Ő MONDTA KORÁBBAN, HOGY „MAGYAR VAKCINA”!

 

Röhejes ez a pávatánc, ahogy a kormányfő igyekszik „átprogramozni” az emberek gondolkodását. A többség azonban még emlékszik Orbán korábbi szavaira, és világosan látja a manipulációs szándékot. Ezért is fontos, hogy minél többen értesüljenek erről.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top