Politika

Orbán: Nekem egy görög biztos ne mondja meg, hogy mit csináljak

Pestibulvar.hu

A miniszterelnök szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában úgy fogalmazott: eddig 105 728 embert oltottak be. Orbán szerint gyorsabban is tudnának haladni, az oltókapacitásunk jóval nagyobb, mint amennyi vakcinánk van, azért nem haladunk gyorsabban, mert nincs elég vakcina.






 

Kifejtette: mialatt Nagy-Britannia már a lakossága 4 százalékát oltatta be, az Európa Unió 1 százalék alatt van. “Ez nem azért van, mert a mi orvosaink rosszabbak lennének, mint a britek, hanem mert nincs elé vakcina” – ismételte meg Orbán.

 

Az operatív törzs reggeli ülésén kérdés volt, hogy az orosz és a kínai vakcinával mi a helyzet. Orbán elmondta: kínai vakcina van, tömegesen is tudnak szerezni, ezek a csatornák meg vannak nyitva, ehhez az kell, hogy az egészségügyi hatóságok elfogadják.

“NINCS OLYAN KOCKÁZAT, HOGY ESETLEG NAGYOBB KÁRT CSINÁLUNK EGY ILYEN VAKCINÁVAL, MINT A BETEGSÉG MAGA, AMIT EL AKARTUNK KERÜLNI. TÍZMILLIÓ SZÁMRA OLTJÁK A SAJÁT NÉPÜKET AZ OROSZOK ÉS A KÍNAIAK IS. A HATÓSÁGOKAT ARRA KÉRTEM, KÖRÜLTEKINTŐEN, A LEHETŐ LEGGYORSABBAN JÁRJANAK EL”

– közölte.

 

Az oltási tervre is kitért, elmondása szerint hamarosan végeznek az egészségügyi dolgozók és a szociális intézmények lakóinak oltásával. A harmadik kategória a 60 év feletti krónikus betegségben szenvedők csoportja lesz, akik 1 millió 756 ezren vannak. Orbán szerint ennyi kínai vakcinánk lenne is.

 

Ha az emberek jelentkeznek, és megjelennek az oltáson aránylag fegyelmezetten, nem napos késésekkel, akkor a kormányfő szerint közepes tempóban, egy nap alatt 500 ezer embert garantáltan be tudnak oltani. Ez egy hétvége alatt másfél millió embert jelenthet.






 

A felvetésre, hogy az Európai Bizottság kérte a tagállamokat, hogy ne tárgyaljanak külső országokkal vakcinabeszerzésről, Orbán azt felelte:

“MEGHAL MINDEN NAP 100 FÖLÖTTI MAGYAR EMBER, NEKEM NE MONDJA MEG EGY GÖRÖG BIZTOS, HOGY MIT CSINÁLJAK. MÁSHOL IS VANNAK MINISZTERELNÖKÖK, AKIK HAZAFINAK TARTJÁK MAGUKAT ÉS FONTOSABB A SAJÁT NÉPÜK EGÉSZSÉGE, MINT A BÜROKRATÁK VÉLEMÉNYE”.

 

Hozzátette: az emberek nehezen bírják a helyzetet, ezzel ő is így van. Ha a brüsszeli beszerzések ütemében haladunk, akkor nyár vége, ősz, mire a megszorításokat feladhatjuk.

“HA AZ EGÉSZSÉGÜGYI HATÓSÁG ELVÉGZI A MUNKÁJÁT ÉS A KÍNAI VAKCINÁT IS VÁLASZTHATJÁK AZ EMBEREK, ÉS MÉG NEM TUDJUK PONTOSAN MENNYI OROSZ VAKCINÁT IS, AKKOR TALÁN JÓVAL A NYÁR ELŐTT IS VISSZAKAPHATJUK AZ ÉLETÜNKET”

– mondta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top