Politika

Ezzel az ítélettel egyértelművé vált, hogyan működik az Orbán által felépített rendszer!

Forrás: MTI

Újabb megkérdőjelezhető döntést hozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), ezúttal Ujhelyi István szocialista politikus bejelentése kapcsán!

 






Tavaly szeptemberben tartották meg a Velencei Filmfesztivált, melyen több híres és elismert alkotó is #FREE SZFE pólóban vonult fel, ezzel kifejezve szolidaritásukat a színművészeti egyetem hallgatói mellett, akik akkor kezdték ellenállásukat a szerintük törvénytelen átalakításokkal, és az új vezetőséggel szemben – közölte a 444.hu.

 

Az eseményről, melyen díjazták Mundruczó Kornél filmjét is,

AZ MTI CSAK OLYAN KÉPEKET KÖZÖLT, MELYEKEN NEM LÁTSZÓDTAK A PÓLÓK, ÍGY A RAJTUK SZEREPLŐ FELIRAT SEM.

 

“Az állami hírügynökség korábban nyilvánvalóan politikai okokból cenzúrázta az SZFE mellett kiálló Mundruczó Kornélról készült fotókat. Ez nemcsak, hogy etikátlan és botrányos, de szembemegy a közszolgálatiságról szóló törvénnyel is” – közölte Ujhelyi.

 

Az MSZP EP-képviselője bejelentést tett a Médiatanácsnál, mivel szerinte szándékos cenzúra történt, amivel az MTI megsértette a közszolgálatisági kötelezettségét. Az ügyet nemrég lezárták, melyben az NMHH megállapította,

HOGY NEM TARTJA MAGÁT ILLETÉKESNEK ENNEK KIVIZSGÁLÁSÁBAN.

 






Az döntést az teszi kifejezetten érdekessé, hogy épp a héten robbant a hír, melyről mi is beszámoltunk, hogy az MTI 2010 óta egyre jobban korlátozza a fotósok és szerkesztők munkáját. Szisztematikusan válogatják ki a képeket, melyek jelenhetnek meg az állami- és kormánymédiában, illetve meghatározzák, hogy a fotósok mikről készíthetnek képeket.

 

A lapnak nyilatkozó fényképészek azt említették egyik példaként, hogy 2015 volt a fordulópont,

AHOL KONKRÉTAN UTASÍTÁSBA KAPTÁK, HOGY A MENEKÜLTVÁLSÁGBAN CSAK ÉLETERŐS FÉRFIAKRÓL KÉSZÍTHETNEK KÉPEKET, NŐKRŐL ÉS GYEREKEKRŐL NEM!

 

Azt is kiemelték még, hogy a kormány tagjairól is egyre kevesebb képet készíthetnek, helyette a Miniszterelnökség képeit vehetik át, használhatják fel.

 

A lap által nyilvánosságra hozott információk alapján, könnyű azt a következtetést levonni, hogy az SZFE-s pólók eltitkolása sem volt véletlen, ott is érvényesülhetett a “cenzúra”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top