Politika

A Fidesz-kormány tagjai azt állítják: Hajlandóak a kínai vakcinával is beoltatni magukat

nyugatifeny.hu

Márpedig ők sosem hazudnak.


“A kormány tagjai beoltják magukat, amint az oltási tervben rájuk kerül a sor, azzal a vakcinával, amit a magyar hatóságok biztonságosnak ítélnek, beleértve a kínai cég, a Sinofarm vakcináját is” – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az RTL Klub megkeresésére.

 

Az RTL azt követően kereste meg a kormánykabinetet, hogy Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádiónak adott interjújában arról beszélt, hogy a kínai oltóanyaggal is be lehetne oltani a 60 év fölöttieket, holott azt még az Európai Gyógyszerügynökség sem engedélyezte.

 

A kormányfő hangsúlyozta, ő viszont azt kéri a magyar hatóságoktól, hogy körültekintően, de a lehető leggyorsabban járjanak el, és mondjanak a-t vagy b-t, mert a több millió adag kínai vakcinát napokon belül rendelkezésre lehetne bocsátani.

 

Az RTL megkérdezte a Magyar Gyógyszerészeti Intézetet – amely a Magyarországon használatos vakcinákról dönt -hogy a miniszterelnök felszólítása mennyire befolyásolja a döntést. Az intézet azonban nem reagált a megkeresésre.


 

Megírtuk, hogy Duda Ernő virológus professzor a Szeged TV-nek elmondta: a kínai vakcinák elmaradottak, technológiájuk messze van a Pfizer vagy a Moderna által gyártott oltásokétól. A kínai vakcinák többségében ugyanis elölt, teljes vírus van, ami problémákat okozhat.Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top