Politika

Egész Budapestet beterítik Karácsonyék az Orbán fosztogatásáról szóló plakátokkal

nyugatifeny.hu

Mától mindenhol ott lesznek.


„Az egész várost beterítő” kampányt indít hétfőn a fővárosi önkormányzat, hogy felhívja a figyelmet arra, véleményük szerint alapvető közszolgáltatások kerülhetnek bajba a kormányzati elvonások miatt – írja a 24.hu városházi forrásokra hivatkozva.

 

A plakátokon, padlómatricákon, kukákon, üvegfelületeken és klasszikus reklámfelületeken közzétett üzenet arról fog szólni, hogy

a kormány megszorításai – így az iparűzési adó megfelezése és más elvonások – miatt veszélybe kerülnek az olyan alapvető ellátások, mint a szemétszállítás, a közvilágítás, az utak karbantartása vagy a város zöldítése.

 

A tájékoztatási kampány komolyabb médiavásárlási költség nélkül 22 millió forintba kerül a fővárosnak. Az összeg magában foglalja a gyártás, a kihelyezés és a digitális hirdetések költségeit is.

 

Emellett ma reggeltől él egy tájékoztatási honlap, a vedjukmegbudapestet.hu is. A 22 millió forint az oldal és az ott közzétett rövidfilm költségeit is tartalmazza.


 

A fővárosi önkormányzat így használja ki azt, hogy a Tarlós-vezetés olyan szerződéseket kötött, amelyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy köztájékoztatási célra ingyen vehet igénybe az önkormányzat reklámfelületeket.

 

Ugyanakkor arra számítani lehet, hogy a Fővárosi Kormányhivatal ellenezni fogja és beleköt majd abba, hogy valójában nem tájékoztatási, hanem politikai célokra használják a közfelületeket.

 

Karácsony Gergelyék mellett tegnap a DK budapesti polgármesterei is bejelentették, hogy hasonló tájékoztatási kampányba kezdenek, azzal a céllal, hogy – ahogy fogalmaztak – minden ember tudjon arról: a kormány nem a koronavírusra, hanem rájuk tekint ellenségként

 

Az önkormányzati vezetők január 14-én, csütörtökön tárgyaltak a kormányzat képviselőivel az elvonások kompenzálásáról. A budapesti főpolgármester szerint azonban, hiába követeltek teljeskörű kompenzációt a kis és középvállalkozások iparűzési adójának megfelezése miatt valójában még arra sem kaptak ígéretet, hogy az egyeztetések folytatódni fognak, és a kormánynak nincs terve az önkormányzatokat hátrányos helyzetbe hozó intézkedések kompenzálására.

(24.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top