Politika

Megszólalt az Országos Gyógyszerészeti Intézet vezetője a kínai vakcináról

nyugatifeny.hu

Az M1 egyenesen Pekingből kapcsolta.






A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának gyártási folyamata biztonságos – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Pekingből, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) hatósági ellenőrzési főosztályának vezetője.

 

Lukács Ferenc azt mondta:

a vakcinát biztonságos körülmények között, korszerű gyárban állítják elő, ugyanakkor szerinte a vakcina hatásossága még további vizsgálatokat igényel.

 

Az elnök korábban arról beszélt, hogy a vakcina gyártása egy modern gyárban, biztonságos körülmények között zajlik, az ellenőrzés során a magyar szakértőknek csupán olyan, apróságokat érintő észrevételeik voltak, amelyek a készítmény minőségét nem befolyásolják.

 

A kínai vakcina kérdésében nemrég Peter Liese német EP-képviselő, az Európai Néppárt EP képviselőcsoportjának egészségügyi kérdésekben illetékes szóvivője is megszólalt. Elmondta, a kínai vakcina – amiből az Orbán-kormány egymillió adagot szeretne beszerezni – kevésbé biztonságos, mint azok, amelyeket Európában engedélyeztek, ezért az uniónak nincs szüksége arra.

 






Duda Ernő virológus professzor pedig a Szeged TV-nek elmondta: a kínai vakcinák elmaradottak, technológiájuk messze van a Pfizer vagy a Moderna által gyártott oltásokétól. A kínai vakcinák többségében ugyanis elölt, teljes vírus van, ami problémákat okozhat.

 

Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádiónak adott interjújában arról beszélt, hogy a kínai oltóanyaggal is be lehetne oltani a 60 év fölöttieket, holott azt még az Európai Gyógyszerügynökség sem engedélyezte.

 

A kormányfő hangsúlyozta, ő viszont azt kéri a magyar hatóságoktól, hogy körültekintően, de a lehető leggyorsabban járjanak el, és mondjanak a-t vagy b-t, mert a több millió adag kínai vakcinát napokon belül rendelkezésre lehetne bocsátani.

 

A kínai oltóanyaggyártó cég, a Shinopharm elnöke, Li Zhiming és a cég egyik leányvállalatának elnöke, Li Hui egyaránt személyes okokra hivatkozva múlt héten mondott le tisztségéről, később viszont kiderült, hogy Kínában korrupcióval vádolják őket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top