Politika

Titkos összeesküvéstől retteg Varga Judit: Rendkívüli ülést hívott össze és szankciókat is belengetett

nyugatifeny.hu

Meg kell állítani a rendszerszintű visszaéléseket!


Az igazságügyi miniszter összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését a tech cégek “rendszerszintű visszaélései” miatt.

 

Varga Judit hétfőn a Facebook-oldalán azt írta: az “árnyék tiltás” vagy “shadowban” azt jelenti, hogy a közösségimédia-szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy korlátozzák egy felhasználói profil láthatóságát, elérését, hogy “arról mi ne tudjunk”.

“A tech cégek ezzel minden alapvető demokratikus jogi normát megszegnek, amely a nyugati típusú kultúra alapját jelenti”

 fogalmazott a tárcavezető.

 

Hozzátette: e tiltás rendszerszintű gyakorlatáról nemcsak a Twitter-vezérigazgatóról készült, kiszivárgott hangfelvételből lehetett értesülni.

“A keresztény, konzervatív, jobboldali véleményeket a Facebook is úgy korlátozza, hogy csökkenti azok elérését. Erről személyes tapasztalatom is van”

– írta Varga Judit, utalva ezzel arra a korábbi felszólalására, amikor azt kifogásolta, hogy a közösségi médium korlátozza az oldala elérését, és ezért negyedannyi ember olvassa a bejegyzéseit.


 

A miniszter közölte: az Igazságügyi Minisztérium a Digitális Szabadság Bizottság munkájával járul hozzá az uniós szabályozáshoz a globális tech cégekkel szemben.

 

(MTI/ Varga Judit hivatalos Facebook oldala nyomán ) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top