Politika

Kiborultak az ENSZ diplomatái a kormány újabb alaptörvény-módosításán, a visszavonását követelik

nyugatifeny.hu

A kormány ideológiájából kiesők akár erőszak áldozatává is válhatnak.


Sérti az alapvető emberi jogokat a kilencedik Alkotmány-módosítás. Az ENSZ Emberi Jogok Főbiztossága szerint ugyanis

a magyar kormány kirekesztő módon az ellenkező nemű párokra szűkíti le a család fogalmát, az azonos nemű párokat kizárják az örökbefogadásból, a gyerekek nevelésének megfelelő irányává pedig a keresztény kultúrát, illetve a gyerek születésekor meghatározott nemet jelölik ki, így azt kérik, vonják vissza a módosítást.

 

Ezért már december 15-én felszólították Orbánékat, hogy vonják vissza a módosítást.

 

A kormány december 18-án írt levelében arra hivatkozik, hogy a nemzetközi jog azért nem határozza meg, mi a család, mert valójában az államokra bízza, hogyan definiálja, kezeli azt. Különben is a törvénybe csak a biológiai meghatározás került be, amely nem jelenti társadalmi csoport jogainak korlátozását.

 

A témával kapcsolatban a 444.hu felkereste a ENSZ Emberi Jogok Főbiztosságának képviselőjét, aki a portálnak nyilatkozva elmondta, a család fogalmának szűkítésével tovább súlyosbodik a törvényen kívül álló családok és az azonos nemű párok kirekesztése.


 

Hozzátette: 

ez a gyakorlat komoly aggályokat vet fel az állampolgárok önrendelkezéshez való jogával kapcsolatban, és ugyancsak növeli a kijelölt iránytól eltérő emberek megbélyegzettségét, velük szemben az erőszak, a meghurcolás és a bántalmazás kockázatát”.

 

Az, hogy a magyar kormány megtagadta a jogsértő törvények visszavonását, az ország négyévenként esedékes menetrend szerinti emberi jogi értékelésébe számít majd bele.

 

Az elmúlt két évben az emberi jogok védelméért és alkalmazásáért felelős intézmény tizenháromszor jelezte a magyar kormánynak, hogy jogsértést követett el. A magyar kormány természetesen most sem reagált az őket ért kritikákra.

(444.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top