Politika

Bukhatja Orbán a legújabb tervét – törvénybe ütközik amit bejelentett

nyugatifeny.hu

Az már világosan látszik, hogy Orbán megpróbálja a választásokig tartó bő egy évet felhasználni arra, hogy a Fidesz támogatottságát megerősítse a fiatal korcsoportban is. Nem véletlen, ugyanis azok között, akik a kormányzása 10 évében lettek választókorúak, nagyítóval is alig találni Fidesz szavazót.

 






A terv valószínűleg nem fog bejönni, mert a miniszterelnök minden fantáziát nélkülözően egyszerű pénzosztással kívánja megvenni a szavazataikat. Csakhogy ennek a korosztálynak inkább a szabad levegő, az egyenlő esélyek a vállalkozásokban, a teljesítményalapú előrejutás lehetősége hiányzik. Nyelveket beszélnek, mobilisak, ha pénzre van szükségük, akkor nem okoz gondot nekik Ausztriában, Németországban, Angliában dolgozniuk.

 






De ennél van egy nagyobb baj is Orbán bejelentésével, mégpedig az, hogy

EGYSZERŰEN TÖRVÉNYBE ÜTKÖZIK!

 

A 2003. évi CXXV. törvény az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szól. Az a törvény, egyenlő bánásmód követelményének elve alapján bármely társadalmi csoport hátrányos megkülönböztetését tiltja. Pontosan így fogalmaz a 8. §. : “Közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek minősül az olyan rendelkezés, amelynek eredményeként egy személy vagy csoport valós vagy vélt…. o) életkora ….miatt részesül kedvezőtlenebb bánásmódban, mint amelyben más, összehasonlítható helyzetben levő személy vagy csoport részesül, részesült vagy részesülne.”

Ez pedig azt jelenti, hogy minden 25 évnél idősebb személy kedvezőtlenebb bánásmódban részesül az adózás során. Igen nehéz lesz majd megmagyarázni egy 30 éve a pályán lévő pedagógusnak, hogy vajon neki miért kell többet adóznia pályakezdő, tapasztalatlan társánál, de bármely szakmából hozhattuk volna a példát. A jogot végzett miniszterelnöknek ezzel tisztában kellene lennie, de ebből az egy tényből látszik, hogy

NEM ÁTGONDOLT TERVRŐL, HANEM KAPKODÁSRÓL VAN SZÓ,

pánik kormányzás folyik. De lehet megoldják ezt is, Semjén egy éjszaka majd benyújtja az egyenlő bánásmódról szóló törvény módosítását -mint sokszor máskor megtette más törvényekkel-, és akkor már el is hárult az akadály, hogy bevezessék Orbán két vakcina hazugsága közt megszületett gondolatot.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top