Politika

Kész röhej, mit terjesztenek a második orosz vakcináról

Pestibulvar.hu

100 SZÁZALÉKOS IMMUNOLÓGIAI HATÉKONYSÁGA VAN A MÁSODIK OROSZ VAKCINÁNAK, AZ EPIVACCORONÁNAK






– jelentette be kedden az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet.

 

Összehasonlításképp: még a legmegbízhatóbbnak tekintett Pfizer/BioNTech és Moderna vakcinái kapcsán is “csak” 95 százalékos hatékonyságról számoltak be. Ehhez képest jelentette be most az orosz hatóság, hogy az ő vakcinájuk teljes körű védelmet nyújt.

 

Ha esetleg kételkedne a bejelentés valóságtartalmában, nem tudjuk hibáztatni érte. Az első orosz vakcinával, a Szputnyik V-tel is meglehetősen bizalmatlan volt a nemzetközi közvélemény, főként azért, mert nem sok információ érhető el róla nyilvánosan.

Az EpiVacCoronáról annyit lehet tudni, hogy peptid antigén alapú oltóanyag, amely október 14-én kapta meg a feltételes bejegyzést Oroszországban, a “posztregisztrációs” tesztelése ezt követően kezdődött meg. A tömeges védőoltás a december 5-én elindított, elsősorban a veszélyeztetett társadalmi és foglalkozási csoportokat érintő kiterjedt vakcináció után kezdődött meg most hétfőn. A kampány keretében alapvetően az elsőként kifejlesztett Szputnyik V-t injekciózzák be, de egyes régiókban, kisebb mennyiségben használják az EpiVacCoronát is, amelynek tömeggyártása februárban indul be.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top