Politika

Magánnyugdíjpénztár: azok jártak jól, akik nem engedtek Orbánék zsarolásának

ezalenyeg.hu

Orbán egyik legelső intézkedésével rögtön óriási károkat okozott annak a közel 3 millió embernek, akik 10 év ezelőtt megszüntették magánnyugdíj pénztári tagságukat.





Azok jártak jól, akik nem dőltek be Orbánék fenyegetőzésének.

 

Ahhoz képest, hogy akkoriban Matolcsy a nyugdíjuk elvesztésével riogatta az embereket, azok vesztették el pénzüket, akik hittek neki. Akik az elmúlt 10 évben megtartották magánnyugdíj pénztári tagságukat, akár 100 százalékos hozamot is szerezhettek.

 

Orbán és Matolcsy 2010-ben terelték át az embereket az állami rendszerbe, a magánnyugdíj rendszer helyett. Akkor Matolcsy azt mondta „a maradók akár a nyugdíjuk 70%-át is elveszíthetik”, de mostanra kiderült, ez csak blöff volt.

Akik bennmaradtak a magánnyugdíjpénztárban mostanra megduplázták megtakarításaikat

– számolt be az RTL Híradó.






 

A magánpénztárak még 2020-ban, a koronavírus-járvány mellett is, az inflációt meghaladó mértékben gyarapították a tagok többségének vagyonát. Az elmúlt tíz évben összesen pedig jelentős kamatot sikerült produkálniuk.

 

Az Én Pénzem összesítése szerint a magánnyugdíjnál maradók döntő többsége 85%-112%-ot nyert. A legkisebb hozam is 27%-os nyereséget hozott.

Nagyon úgy tűnik nagyságrendekkel jobban jártak azok akik nem hallgattak a felcsúti miniszterelnökre, mint akik a kormány tanácsát követték és visszatértek az állami rendszerbe.

 

A 3 millió magyartól kizsarolt nagyjából 2500 milliárd forint legnagyobb részét, 2000 milliárdot adósságcsökkentésre költötték. Ez aztán vissza is termelődött, hiszen a magyar államadósság jelenleg nagyjából 33 ezer milliárd forint. A maradék 500 milliárd forintot pedig egyszerűen beolvasztották a költségvetésbe és régen eltapsolták.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top