Politika

Nemcsak Rogán Cecília sportrendezvényeit támogatta a járvány alatt is óriási összegekkel a Szerencsejáték Zrt.

nyugatifeny.hu

A holdudvarba tartozó cégek, ismert személyek, de a rokonok és barátok sem maradtak pénz nélkül.


Megírtuk, hogy a koronavírus-járvány közepén is 210 millió forintot szánt az állami tulajdonú Szerencsejáték Service Zrt., a Szerencsejáték Zrt.-hez beérkező támogatási igények elbírálását kezelő leányvállalat a Rogán-Gaál Cecíliához köthető Fitbalance sporteseményekre.

 

A Szerencsejáték Zrt. ugyanis nemrég havi bontásban közölte, hogy kiket támogatott az elmúlt időszakban CSR-tevékenysége keretében. A Telex ezekből az adatokból a koronavírus-járvány elmúlt hónapjaira vonatkozókat gyűjtötte ki.

 

Így kiderült, hogy a közpénzből gazdálkodó lottócég nemcsak Rogán Antal volt feleségének rendezvényeit támogatta több millióval, hanem a konzervatív közösséghez köthető alapítványokat, ismert és kevésbé ismert személyeket, cégeket, rokonokat és közeli ismerősöket is.

  • márciusban Pataky Attila cége, a P. Management Kft. 78,7 milliót, a jobboldali Kommentár Alapítvány 40 milliót, egy kiskőrösi egyszemélyes cég, a Hazai Termék Kft. pedig két részletben 15 milliót kapott — utóbbi cég a Telex szerint több alkalommal is kapott támogatásokat
  • áprilisban egyedül a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló bodrogkeresztúri Kultúra a Magyarságért Nonprofit Kft. kapott 15 millió forintot
  • májusban az Élményliget nevű cég kapott 25 milliót, e cégben az Opten szerint Deutsch Péter (Deutsch Tamás testvére) is résztulajdonos,
  • júniusban a korábban az MVM által is félmilliárd forinttal megkínált CÖF 100 milliót kapott,
  • júliusban művészeti (múzeumok), illetve egészségügyi (kórházak) kedvezményezettek láthatóak
  • augusztusban a Rogán Antal exfelesége, Gaál Cecília, illetve barátnője, Sarka Kata által szervezett Fitbalance esemény bukkan fel a támogatott projektek között, a Digital Minds nevű szervezőcég 70 milliót kapott,
  • szeptemberben újabb 140 milliót kapott a Digital Minds Kft. Fitbalance,
  • októberben 20 milliót nyert el az ismert kormányzati, illetve kormányközeli személyiségeket felmutató Nők Magyarországért Klub,
  • novemberben a nemzeti imareggelit szervező D.C. Magyarországi Alapítvány 20 millió forintot, a Művészeti Szilícium Völgy Kft. szintén 20 millió forintot kapott.

Azaz a járvány elmúlt kilenc hónapja alatt legalább félmilliárd forint közpénzt kaptak a kormányhoz közel álló, jobboldali szervezetek és személyek.

 


A lap által megkérdezett szakember, Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója szerint a büntetőeljárás szerint mindez nem számít korrupciónak, mindössze szürke zónának.

 

Ugyanakkor egy, az adófizetők pénzéből működő állami cégtől elvárható lenne az is, hogy a pénzosztás társadalmilag igazságos legyen, ha az széles körben működne, ha azok a támogatások értelmesek lennének, illetve, ha a közpénzt, cég forrásait a közösség számára nem előremutató, csak egyedi gazdagodásra alkalmas támogatásokra herdálnék el.

(Telex nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top