Politika

Mégis képviseli valaki Magyarországot Joe Biden beiktatásán

(kiemelt kép: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

Na nem a miniszterelnök.


Takács Szabolcs washingtoni nagykövet meghívást kapott Joe Biden beiktatására, így ő képviseli Magyarországot — derül ki a Külügyminisztérium lapunknak küldött közleményéből.

 

Paczolay Máté, a Külügyminisztérium sajtófőnöke nyilatkozta a lapnak, hogy Takács még január 5-én kapott meghívást az eseményre.

 


“Ez megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, ami alapján kormányzati szinten nem hívnak meg állami vezetőket a ceremóniára és hivatalosan minden ország nagyköveti szinten képviseli magát az eseményen” – emelte ki Paczolay.

 

Ez azért is érdekes, mert korábban Szijjártó Péter külügyminiszter még azt nyilatkozta egy sajtótájékoztatón:

“Ami az Egyesült Államok elnökének a beiktatását illeti, kormányzati meghívó nem érkezett. Ha jól értesültünk, akkor az ismert körülmények miatt a szokásosnál visszafogottabb rendezvényt kívánnak tartani.”

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top