Politika

Varga Judit ráparancsolt az EU portugál elnökségére migráció témában

nyugatifeny.hu

Tudják már, hol a helyük!


Fenntartja a magyar kormány a migrációs kvóta elutasítását, hangsúlyozta a magyar igazságügyi miniszter az EU-tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek hétfői tanácskozása után az M1-nek nyilatkozva. Varga Judit ebben a portugál elnökség támogatására is számít.

 

A magyar álláspont — “a visegrádi négyekkel megerősítve” — nem változott: a kötelező bevándorlási kvótákat “elutasítjuk”, és ebben “várjuk” az Európai Unió (EU) portugál elnökségének partnerségét — fogalmazott a miniszter.

 

Varga Judit elmondta, a tanácskozáson a portugál elnökség főbb témáiról egyeztettek, illetve szó volt az Európai Unió jövőjével foglalkozó konferenciasorozatról is.

 

A miniszter fontosnak nevezte, hogy a “portugálok napirendjén” a szociális jogok is szerepelnek; a magyar álláspont szerint is minden országnak a saját szuverén hatáskörébe tartozik, hogy milyen gazdaságpolitikával éri el a szociális jogok erősödését.


 

Elmondta azt is, a témák között szerepelt továbbá a portugál elnökség három fő kérdésköre, amely magyar szempontból kiemelten fontos.

“Elvárjuk a portugál elnökségtől, hogy hajtsa végre azt a jogállamisági történelmi megállapodást is, amely alapján egyértelművé vált, hogy nem lehet ideológiai alapú elvárásokat támasztani” a kifizetésekkel kapcsolatban – hangsúlyozta a miniszter.

 

A tanácskozás feladata volt továbbá a csütörtöki uniós csúcstalálkozó előkészítése – tájékoztatott Varga Judit.

Közölte, a csúcs témája lesz a pandémia és a tagállamok közötti koordináció.

 

Megjegyezte, hogy sok uniós kormányfő is jelezte: nem tartják elégségesnek az oltóanyag előállításának, beszerzésének és eljuttatásának sebességét.

 

Varga Judit fontosnak nevezte azt is, hogy lassan napirendre kerül a mobilitás kérdése is az Európai Unióban.

 

Kérdés például, hogy a már beoltott emberek miként igazolják védettségüket – mondta, hozzáfűzve, az Európai Bizottság ezen a területen lemaradásban van, hiszen még “adós” a közös iránymutatások megfogalmazásával.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top