Politika

Szijjártó smúzolt egyet a holland külügyminiszterrel, aztán itthonról jól kiosztotta

nyugatifeny.hu

A kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolat kialakításának leghatásosabb módja.


Hollandia és Magyarország együttműködése sokkal jobb lenne, ha a kölcsönös tiszteleten alapulna, és a hollandok kevesebbet foglalkoznának a magyar belügyekkel – közölte az MTI-vel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden, miután Hágában tárgyalt Stef Blok holland külügyminiszterrel.

 

Szijjártó Péter szerint Magyarországnak Hollandiával kettős a kapcsolatrendszere. A józan ész azt diktálná, hogy harmonikus együttműködés legyen a két ország között, és gazdasági szempontból ez így is van, hiszen Hollandia Magyarország hetedik legjelentősebb kereskedelmi partnere, és a tizedik legjelentősebb befektetői közösséget a holland vállalatok alkotják Magyarországon – mondta.

 

Magyarország a világjárvány alatt is jelentős támogatást adott hét holland vállalatnak, hogy összesen 3,5 milliárd forintnyi beruházást hajtsanak végre Magyarországon, aminek nyomán 1550 munkahelyet meg is tudtak védeni.

 

Emellett a Shellel kötött hosszú távú gázvásárlási megállapodás a horvátországi LNG-terminálon keresztül biztosítja azt, hogy nem orosz forrásból is tud Magyarország most már hosszú távon gázt vásárolni, ami hozzájárul a magyar gázellátás biztonságának további növeléséhez – tette hozzá.


 

“Ugyanakkor politikai szinten folyamatos támadások érnek minket Hollandia részéről, ezeket sajnálatosnak tartjuk. Nekünk soha nem volt életcélunk az, hogy beavatkozzunk a holland belpolitikába. Nyilvánvalóan most kárörvendve nézhetnénk, ahogyan a holland kormánynak le kellett mondani a jogállamiság csődje miatt, ahogyan arról a saját miniszterelnökük beszélt, de ez nem a mi dolgunk, ez a hollandok dolga, majd ők ezt meg fogják érteni” – mondta Szijjártó Péter.

 

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a kétoldalú együttműködés sokkal jobb lenne, ha a hollandok kevesebbet foglalkoznának a magyar belügyekkel, és kevesebb “politikailag vagy ideológiailag motivált” támadást indítanának Magyarország ellen.

 

“Én abban reménykedem, hogy a kiválóan működő gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok egy idő után majd a politikai kapcsolatainkra is pozitív hatással lesznek” – mondta a hírügynökségnek Szijjártó Péter.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top