Politika

Hatalmas hülyeséget közölt az Origo – Ekkora bakit rég követett el a kormánymédia!

Pestibulvar.hu

Nagyon csúnyán félreértelmezte a kormánypárti Origo a miniszterelnök közösségi oldalára kitett poszt tartalmát, mely ezáltal teljesen más értelmet nyert.

 






A bakira Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője hívta fel a figyelmet, melyet Facebook-oldalán közzé is tett.

 

Ujhelyi először kiemeli Gulyás Gergely egyik korábbi kijelentését, melyben a miniszter azt fejtegette, hogy “jobboldali újságírónak lenni önmagában morális fölényt jelent”, majd a szocialista politikus ezt azzal egészíti ki, hogy

“AZT AZONBAN NYILVÁN ELFELEJTETTÉK, HOGY AZ ELVTELEN KORMÁNYHŰSÉGHEZ NEM FELTÉTLENÜL OSZTANAK ÉSZT IS”.

 

Példaként Ujhelyi az origo.hu-n megjelent cikket emeli ki, mely szerinte ismét bebizonyította: “ha pártpropagandistákkal íratod a cikkeket valódi újságírók helyett, akkor bizony az alternatív valóság néha a saját lábadat is elgáncsolja.”

Az origo cikk írója azzal lőtt nagyon mellé, hogy a miniszterelnök egyik Facebook-posztja alapján arról írt: Orbán Viktor “maratoni EiT előtt áll”. Ujhelyi szerint szépen meg is magyarázzák és kifejtik az olvasóknak, hogy az EiT, az “a 2008-ban létrehozott uniós szerv, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Európa innovációs képességét erősíti. Az EIT az Európai Unió Horizont 2020 elnevezésű, kutatási és innovációs keretprogramjának szerves része.”

 

A kormánypárti propagandaíró ezt azonban csúnyán benézte, Ujhelyi el is magyarázza bejegyzésében, hogy mit jelent valójában az Orbán bejegyzésében szereplő “maratoni EiT”.

“SEGÍTEK ÖNÖKNEK, A MARATONI EIT, AMIRE A KORMÁNYFŐ KÉSZÜL, AZ AZ ÁLLAM- ÉS KORMÁNYFŐKET TÖMÖRÍTŐ EURÓPAI TANÁCS MARATONI ÜLÉSE.

 






A miniszterelnök még segítségképpen angolul is odaírta, hogy “EUCO meeting”, azaz “European Council”.

 

Nem kell mindig az első Google-találatnak hinni, néha érdemes tovább olvasni, tisztelt origo.hu-s cikkírók!” – írta bejegyzésében az MSZP EP-képviselője, majd hozzátette:

“NA, MOST KÉPZELHETIK, HOGY AZ ÖSSZES TÖBBI CIKKÜKBEN MENNYI VALÓSÁGTARTALOM VAN EZEK UTÁN…”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top