Politika

Kimondta a Kúria: Közszereplőnek számít Mészáros Lőrinc

(kiemelt kép: Infostart/Komka Péter)

Váratlan fordulat!





Pert nyert a Válasz Online Mészáros Lőrinc ellen.

 

A személyiségi jogi ügy kezdeményezője maga a milliárdos vállalkozó, korábbi felcsúti polgármester volt, aki sérelmezte, hogy a nevét belekeverték egy olyan ügybe, amelyben cégtulajdonosként érintett volt.

 

Mészáros szerint ugyanis ő nem közszereplő, hiszen gazdasági szereplőként már nem a közélet része. A Kúria ítéletében azonban kimondta:

igenis közszereplőnek tekinthető a gazdasági életben betöltött szerepe miatt.

 

Az oligarcha által sérelmezett cikk címe: “Ránk küldték Mészáros Lőrinc embereit: viszik a Heti Válasz-hagyatékot”. 2018-ban Mészáros Lőrinc segedelmével záratták be a konzervatív, azonban kormánytól független hetilapot, Vörös József ügyvéd segítségével pedig elvitték az újság hagyatékát.

 






A perben először a Fővárosi Ítélőtábla döntött: elutasították Mészáros keresetét. Ezután a mindenhez IS értő gazdasági tudor fellebbezett, így a Kúriához került az ügy.

A Kúria a vállalkozó várakozásaival ellentétben helybenhagyta az ítéletet.

 

Mészáros Lőrinc ugyanis közszereplő, még akkor is, ha ő nem gondolja annak magát.

(24.hu/Válasz) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top