Politika

Undorító dologgal támadja Orbán házi sajtója Karácsony Gergelyt

nyugatifeny.hu

Cinizmus a köbön.






Magyar Nemzet csütörtöki száma szerint Karácsony Gergely megkezdte Budapest vagyonának felélését. Szerintük

a Demszky-érában alkalmazott trükkök” alkalmazásával kiárusítja a város vagyonát,

azáltal, hogy 72 ingatlant értékesít.

 

Az újság szerint korábban nem volt arra példa, hogy ennyi ingatlant adjon el a város egyidőben. A Budapest Vagyonkezelő Központ Zrt. adatai alapján a 72 ingatlan után 8,2 milliárd forintos bevételt remél a városvezetés.

 

Magyar Nemzet szerint a városvezetés a XVI. kerületben a fideszes vezetés feje felett átnyúlva tervezi pláza építését a cinkotai strand helyén. A helyi fideszes önkormányzat szerint azért akarja a főváros kisajátítani a telket, hogy a kormánynak később többet kelljen fizetnie a telek kisajátításáért a 2-es metró és a gödöllői HÉV esetleges összekötése esetén.

Ezen állítását azonban a lap nem támasztja alá semmivel.

 

Különösen érdekes, hogy a Magyar Nemzet szerint a várost az ellenzéki vezetés készül kivéreztetni. Mindössze egyetlen apró tényről feledkeztek meg:

több tízmilliárd forintos elvonásokkal sújtotta a járvány első hulláma óta a kormány az ellenzéki vezetésű városokat, különösen a fővárost.

 

Az idegenforgalmi adóbevételek járvány miatti drasztikus visszaesése mellett gazdasági recessziót is magával hozott a koronavírus-járvány. Ha ez még nem lenne elég, a helyi iparűzési adót megfelezték, a gépjárműadót elvonták, a csatorna- és vízművek állami hozzájárulásának mértékét megnövelték.






 

És ez még mindig nem minden. A legcinikusabb lépés a kormány részéről az, hogy politikai szimpátia alapján kezdett pénzosztásba:

karácsony előtt egy nappal osztott súlyos tízmilliárdokat a kormánypárti nagyvárosoknak, míg az ellenzékieket kihagyta.

 

Mi ez, ha nem az ellenzéki vezetésű városok büntetése a 2019-es önkormányzati választásokon való fideszes vereség miatt?

 

A budapesti városvezetés a cinikus kormányzati elvonások miatt plakátkampányba kezdett, hogy megmutassa: Orbánék húzásai veszélyeztetik a főváros, a budapesti kerületek és a városi közszolgáltatások működését. Az elvonásokról szóló információkról a vedjukmegbudapestet.hu oldalon lehet olvasni.

(444/Nyugati Fény) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top