Politika

Hadházy feljelentést tesz Müller Cecília 370 milliós szerződése miatt

ezalenyeg.hu

Ha így költött el három EU projektre Müller összesen 30 milliárdot, akkor annak mindenképpen jogi következményei kell, hogy legyen egy kormányváltás után – írta a független parlamenti képviselő.





Honlapja szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ összesen hat EU-projektet futtat. Ezek között van egy olyan szerződéscsomag, amit maga Müller írt alá 370 millió forint értékben, ezt Hadházy Ákos mint „bizarr költségtételt” említi közösségi oldalán megjelent posztjában.

 

Hadházy szerint:

Egy kb. 10 perces munkáért Müller Cecília kb. 50 ezer forintot ad egy kis számítógépes üzletnek. Ezt viszont nem egyszer teszi, hanem 4700-szor, így horribilis pénzt kaszál valaki. A munka, amit el kell végezni a vastagbélszűrő programmal 50ezerért: kinyomtatni egy max 8 oldalas szerződést (egy lapra lehet két oldalt), elküldeni a háziorvosnak, majd kitölteni egy teljesítési igazolást és elutalni a rendelőnek másik 50 ezret.

 






Ahogy arról a 24.hu beszámolt, a független országgyűlési képviselő az elmúlt hetekben több projekttel kapcsolatban is megpróbált utána járni, mi lett nagyjából 30 milliárd forint sorsa, de az országos tiszti főorvos rendszeresen válasz nélküli válaszleveleket küldött neki vissza.

 

Hadházy Ákos az ügyben, mivel különösen nagy összegekről van szó, költségvetési csalás miatt feljelentést tesz, és az ügyet az OLAF-nál is jelenteni fogja. A nyíregyházi céggel kötött szerződést maga Müller Cecília írta alá.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top