Politika

Slamasztikában az embertelenségi minisztérium: itt a vége a hazugság-cunaminak

ezalenyeg.hu

Az EMMI zsoldosai akár akarják, akár nem, akár tetszik nekik, akár nem, ki kell adniuk a kórházi ágyak kiürítéséről szóló utasítást.





A bukott miniszter intézménye foggal-körömmel ragaszkodott az átláthatatlansághoz, illetve titkolózáshoz aminek bizony meg lett a böjtje. És, mint Döbrögi, majd háromszorosan kapják vissza.

 

A Magyar Helsinki Bizottság Facebookon kinyilvánította,

jogellenesen tagadta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a kórházi ágy kiürítésekről szóló utasítás kiadását.

 

Erről pedig tegnap hozott a bíróság első fokú, nem jogerős ítéletet.

 

Az embertelenségi minisztériumhoz a Magyar Helsinki Bizottság még a koronavírus-járvány első hullámában adott be közérdekű adatigénylést. A civil szervezet annak a dokumentumnak a másolatát kérte, amelyben Kásler Miklós miniszteri utasítása minden egyes kórházban, fűnyíróelvszerűen rendelte el az ágyak 60 százalékának felszabadítását április 7-e és 15-e, illetve 19-e között.

Vagyis azt, hogy vegyenek ki 39 500 ágyat a betegek alól Magyarországon, mert nekik épp ahhoz van kedvük. Még az sem számított hogy aktív, vagy krónikus ellátást igénylő érintettekről van szó.

 






Az ágyakra a koronavírusos betegek ápolása miatt lett szükség – amely tény ismét csak tökéletesen példázza a hazai sivár egészségügyet:

magyarországi kórházaink SOHA nem kapták meg az elegendő támogatást, hogy alkalmasak és felkészültek legyenek egy világjárvány megfelelő kezelésére.

 

Az EMMI persze azon nyomban megtagadta a Helsinki Bizottság kérését, arra hivatkozva, hogy azok alapján „jövőbeli döntéseket” kell meghozniuk. Csakhogy, a bíróságon kiderült, hogy ezek a döntések azóta már megszülettek, viszont továbbra is megtagadták a kérést.

 

Újabban azzal érveltek, hogy az adatok közzététele veszélyezteti a minisztérium működését. Egyszerűbben fogalmazván, túl sok vaj van a fülük mögött, amik jobb, ha nem nem látnak napvilágot.

Nincs több blöff, elő az igazsággal!

 

Azért a bíróság sem most jött le a falvédőről, ezt a mesebeszéddel átitatott ürügyet nem fogadta el, ennek értelmében az Emmi köteles kiadni a dokumentum tartalmát.

 

Huhú, rezeg a léc a fideszes csicskák alatt, már nem sok és konkrétan leszakad. 

forrásvia




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top