Politika

Sokaknak már kenyérre sem telik: drágul a liszt

ezalenyeg.hu

Orbánék válságkezelése kudarcot vallott. Miközben a halottak száma már 11 ezer felé jár, egyre drágább minden és nehezebb megélni.





Az elmúlt egy évet rendesen megszenvedte a malomipar. A búza tonnája egyre drágább lesz, ezt pedig már jó ideje nem fedezik a lisztárak.

 

Ha ez így folytatódik, a malmok csődbe mehetnek, ezért most jelentős áremelkedésre lehet számítani – tájékoztat a Telex.

VAGYIS A KENYÉR ÁRA IS CSÚNYÁN MEG FOG UGRANI, AMI A MOSTANI ÍNSÉGES IDŐKBEN HATALMAS CSAPÁS LESZ RENGETEG EMBERNEK.

 

Az élelmiszerek árai egész évben folyamatosan emelkedtek, a Fidesz mégsem tett ez ellen semmit.

 

Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a búzahiány sokoldalú probléma. Idén súlyos aszály volt, nyár elején pedig a folyamatos esőzés nem tett jót a gabonatermelésnek. A mennyiséggel és a minőséggel is baj van. De még így is lenne elég az ország ellátására.






 

Ez a probléma viszont egész Európában jelen van, így magyar búzából tehát sok elmegy külföldre. Mivel a Fidesz nem adott rendes támogatást a gazdáknak, sokan inkább exportálják a búzát, hogy ne menjenek csődbe.

Arról nem is beszélve, hogy Orbán és Matolcsy tönkretette a forintot, amin ők most jól megszedték magukat. Nem meglepő, hogy a mezőgazdaság itthon nem tud életben maradni.

A FIDESZ MIATT ALIG ÉR VALAMIT A PÉNZÜNK, ÉS MÉG ÍGY DRÁGULNAK TOVÁBB AZ ÉLELMISZEREK?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top