Politika

Annyi pénzt kapott a haveri cég tavaly, amennyiért egy átlag magyar 20 ezer évig dolgozik

hvg.hu

Csak plakátkampányokra több mint 30 milliárd forintot kaptak Balásy Gyula cégei.






 

Rogán Antal által felügyelt Nemzeti Kommunikációs Hivatal tavaly 58,6 milliárd forint értékben adott megrendeléseket a gyűlöletkampánnyal hírhedtté vált Balásy Gyulának, illetve az ő cégeinek, írta Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos, a független képviselő számításai szerint ennyi pénzért

egy átlag magyarnak 20 ezer évig kellene dolgoznia…

 

A poszt szerint az összegből 30,2 milliárd forint ment el „kormányzati agymosásra”, azaz plakátkampányokra. Hadházy azt írja, Balásy cégei tavaly átlagosan havi 4,8 milliárd forint értékben kaptak megrendeléseket, a három legnagyobb értékű munka mind egy-egy plakátkampányos szerződés: egy 11,8 milliárdos decemberből, egy 10 milliárdos áprilisból és egy 3,5 milliárdos augusztusból.

 

1,1 milliárd forintért hirdették a Családbarát Magyarországot, és több mint 1 milliárd forintos megrendelést adtak le a Semjén-féle vadászati világkiállítás kommunikációjára. Ezen felül százmilliók mentek el az állami Antenna Hungária és az MVM cégeinek kommunikációjára.

 






A hvg.hu néhány napja írt arról, hogy a Rogán-féle tárca mennyit költött már propagandára, az összeállításból kiderült, hogy a 2015-2018 közötti időszakban 68,5 milliárdot tett ki ez a tétel, míg a költségvetési előirányzat 2019-re 29,6 milliárd forint volt. A valós költés tehát, ha minimálisan is, ezt túlszárnyalta.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda megalakulása óta tehát összesen 98,7 milliárd ment el csak a kormányzati üzenetek sulykolására.

 

Ez azonban nem minden. „Tavaly Rogánék némileg változtattak a lopás módszerein. A rendezvényszervezési feladatokat leválasztották a kommunikációs keretszerződésről, és kötöttek egy újabb, 30 milliárdos megállapodást, ennek nyertese pedig az Antenna Hungária lett, amelynek profiljától teljesen idegen a rendezvényszervezés. De azért megoldották: bevonták alvállalkozóként Balásy Gyula vállalkozását és a Fidesz kedvenc őrző-védő cégét, a Valtont” – írta a független képviselő, aki kitért arra is, hogy az állami rendezvényszervező, a Hungarofest Kft. által lebonyolítandó rendezvényekhez szükséges szolgáltatásokra vonatkozó 1,1 milliárdos megrendelésre is, amit elvileg az Antenna Hungária, gyakorlatban pedig valószínűleg alvállakozói, azaz a „Balásy–Valton brancs kapott”.

Összességében Rogánék 62,2 milliárd forint közpénzt szórtak el reklámra és kisebb részben rendezvényekre.

 

„Csak az összehasonlítás kedvéért: Karácsony Gergely főpolgármester és a fővárosi közgyűlés 50 milliárd forint pluszpénzt kértek Budapestnek – öt évre elosztva –, cserébe azért, hogy belemenjenek egy újabb stadion és egy újabb hatalmas sportesemény megrendezésébe” – emlékeztetett Hadházy.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top