Politika

Az orosz vakcina kifejlesztője maga ismerte el, hogy nem mérték fel a szer hatását a krónikus betegségben szenvedőkre, vagyis a leginkább veszélyeztetettekre

444.hu

Módosította a Szputnyik V vakcinát kifejlesztő Gamaleja Intézet az oltóanyag alkalmazási útmutatóját – írja az MTI. A módosított szövegben óvatosságra intenek a készítmény rosszindulatú daganatos betegeknek való beadásával kapcsolatban. Az orosz hírügynökségek által hétfőn ismertetett figyelmeztetés arra hivatkozik, hogy a vakcinának az ilyen páciensekre gyakorolt hatását még nem mérték fel maradéktalanul.






 

A Gamaleja korábban azt ígérte, hogy vezető onkológiai intézetekkel összefogva el fogja végezni ezt a vizsgálatot. Eszerint ezt nem tették meg.

 

De nemcsak a rákosok esetében tartja bizonytalannak saját termékét a kutatóintézet. Hanem jó pár további, gyakran előforduló súlyos krónikus betegség esetében is.

 

Ezek a következők:

  • krónikus máj- és vesebetegségek,
  • endokrin betegségek (kifejezett pajzsmirigy-diszfunkció és dekompenzált szakaszban lévő cukorbetegség),
  • a vérképzőrendszer súlyos betegségei,
  • epilepszia és a központi idegrendszer egyéb betegségei,
  • akut koszorúérbetegség és akut agyi vérkeringési problémák
  • szívizomgyulladás,
  • szívbelhártya- és szívburokgyulladás

 

A Gamaleja korábban, ugyancsak információ hiányára hivatkozva, arra figyelmeztetett, hogy az oltás kockázatos lehet autoimmun betegségek esetén, mert az immunrendszer stimulálása a betegség súlyosbodásához vezethet. Az intézet szerint különösen körültekintően kell kezelni azokat az autoimmun patológiás betegeket, akiknél hajlam mutatkozik a súlyos és életveszélyes állapot kialakulására.






 

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton nevezte biztonságosnak az orosz vakcinát.

(MTI) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top