Politika

Müller Cecília: a második oltás bőrpírt, lázat és levertséget okozhat

YouTube

Kedvezően alakulnak a magyar járványadatok, az elhunytak számában is csökkenés figyelhető meg, míg a gyógyultaké nő – mondta Müller Cecília  országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfő tájékoztatóján.


 

Megemlítette azt is, hogy zajlik a védőoltások beadása a szociális és idősotthonokban is, és hogy 9473 ember már a második dózist is megkapta, így ők hamarosan teljes védettséget élveznek majd. Hétfőn és kedden 36 270 főnek Pfizer-BioNTech típusú oltóanyag érkezik az országba, vasárnap pedig a Moderna küld 9000 lakosnak elegendőt. A tisztifőorvos arra is kitért, hogy nem kell aggódni, mindegyik vakcina hatásos.

 

Müller Cecília arról is szót ejtett, hogy rengeteg vakcinát kötött le Magyarország, de azt egyelőre nem tudni, mikor érkeznek, és milyen mennyiségben. Az egymillió embernek elegendő orosz Szputnyik V vakcina beszerzése több részletben zajlik, 30-60-90 napos időkülönbséggel érkeznek majd meg, emellett a kínai Sinopharm vakcinájának eléréséről is tárgyalásokat folytat az ország.

 

A második oltás reakciói kapcsán kiemelte, hogy bőrpírt, egy-két napig tartó lázat és levertséget okozhat, amik természetes jelenségek és egyben bizonyítják az oltás hatékonyságát – tette hozzá a főorvos.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top