Politika

BRÉKING: Engedélyezték a kínai vakcinát Magyarországon, amiben elölt vírus van

nyugatifeny.hu

Szijjártó a szakemberek helyett is döntött.






Az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYÉI) pénteken kiadta az engedélyt a kínai Sinopharm oltóanyagára – jelentették be az operatív törzs pénteki tájékoztatóján.

 

Müller Cecília szerint ezzel bővül a paletta, amellyel védeni tudják a lakosságot a koronavírus ellen.

 

A kínai oltóanyaggal eddig körülbelül 20 millió embert oltottak be a világban. A vakcina elölt vírust tartalmaz,

hatékonysága a kínaiak szerint 79 százalékos.

 

Gulyás Gergely arról számolt be korábban, hogy a vakcinából egymillió adag érkezhet Magyarországra, Orbán Viktor pedig pénteken mondta el a Kossuth Rádió reggeli műsorában, hogy pénteken vagy szombaton szerződést is kötnek a távol-keleti oltóanyagra.






 

Duda Ernő virológus professzor a Szeged TV-nek elmondta: a kínai vakcinák elmaradottak, technológiájuk messze van a Pfizer vagy a Moderna által gyártott oltásokétól. A kínai vakcinák többségében ugyanis elölt, teljes vírus van, ami problémákat okozhat.

 

A vakcinák engedélyeztetése Magyarországon unortodox módon történik: pár napja több szakértő azért hagyta ott az OGYÉI-t, mert az orosz vakcinát a kifejezett javaslatuk ellenére engedélyezték

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top