Politika

Itt a bizonyíték: a Fidesz-kormánynál nincs korruptabb az EU-n belül!

Pestibulvar.hu

Magyarországot az EU egyik legkorruptabb államává tette a Fidesz. A Transparency International (TI) felmérése szerint hazánk holtversenyben Romániával és Bulgáriával osztozik az európai korrupciós lista utolsó helyén.

 






„A korrupciós helyzetet súlyosbítja, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta a kormány keveset fordított szociális válságkezelésre, miközben a járványt számos esetben használta ürügyként a jogállami kulisszák lebontására, valamint a kormányközeli oligarchák kistafírozására.” Többek között ez az indoklás is szerepel a Transparency International Magyarország megállapításai között, melyet a Népszava szerkesztőségéhez is eljuttattak. A szervezet idén 26. alkalommal készítette el a világ legátfogóbb korrupciós felmérését, a Korrupció Érzékelési Indexet (Corruption Perceptions Index – CPI), melyben Magyarország a legjobb eredményt jelentő 100 pontból csak 44-et szerzett. Ez azt jelenti, hogy

MAGYARORSZÁGNÁL NINCS KORRUPTABB AZ EURÓPAI UNIÓN BELÜL!

 

Románia és Bulgária ugyanis pontosan ugyanilyen eredményt ért el, a többi régiós ország pedig sokkal kevésbé korrupt: Szlovákia 5, Csehország 10, míg Lengyelország 12 ponttal kapott jobb értékelést.

Fotó: Transparency International Magyarország

 

Martin József Péter, a TI Magyarország ügyvezető igazgatója szerint Magyarországon „továbbra is tombol a haveri államkapitalizmus:

A KORMÁNY A JÁRVÁNYT LÁTHATÓAN ÜRÜGYKÉNT HASZNÁLJA ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY MÉG INKÁBB HELYZETBE HOZZA A HAVERI KÖRÖKET”.

 






Példaként erre a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) támogatásainak elosztását, a lélegeztetőgépek és vírustesztek túlárazását, a Mathias Corvinus Collegiumnak juttatott közvagyon magánvagyonná alakítását említette. A TI  Magyarország vezetője szerint az is

A KORRUPCIÓ BIZONYÍTÉKA, HOGY A FIDESZ-KORMÁNY A JÁRVÁNY JOBBAN TÁMOGATJA A SPORTOT ÉS AZ EGYHÁZAKAT, MINT AZ EGÉSZSÉGÜGYI KIADÁSOKAT.

 

A TI felhívja a figyelmet arra is: Magyarország 2021 és 2027 között minden eddiginél több uniós forrást fog kapni: csaknem 40,6 milliárd eurót, szemben az elmúlt időszak 32,1 milliárd eurós összegével. Ezért különösen fontos, hogy hazánk a most kezdődött támogatási ciklusbanhatékonyabban használja fel az EU-pénzeket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top