Politika

Pénzenergia: A Watt gyártóját is benyelte Mészáros Lőrinc birodalma

ezalenyeg.hu

A mindenhez is értő Pénztáros az ország egyik legnagyobb, de nehéz helyzetbe került ásványvízgyártó üzemére tette rá kapzsi kis karmait. Nem csak stróman, keselyű is!





Mint kiderült, Orbán strómanjának is van egy strómanja.  Ő lenne Halmi Tamás, akit sokan csak Mészáros topmenedzsereként emlegetnek, mivel számos érdekeltségében tölt/ött be vezetői pozíciót, derül ki az Mfor cikkéből.

 

 

Halmi tavaly egy frissen alapított cég egyedüli tulajdonosa volt, név szerint az Aqua Lorenzo Kft.-é, aminek fő tevékenysége üdítőital, ásványvíz gyártása lett.

Az Aqua Lorenzo Kft.- t nagy valószínűséggel azért hozhatták létre, hogy bekebelezzen egy másik üdítő-nagyhatalmat, a Wattot gyártó Aquarius-Aqua Kft.-t.
  • Ez a cég iszonyatos sikereket ért el 2019-ig. 37,14 millió forintos jegyzett tőkével rendelkezett, évente 11-15 milliárdos forgalmat bonyolított, és 300-500 milliós adózott profitot ért el. Emellett azonban tetemes adósságot halmozott fel.
  • 2020 márciusában felszámolás alá került, eszközeit nyomott áron az Aqua Lorenzo vehette meg, és végül a két cég teljesen összefonódott.

Hogy jön a képbe Mészáros? Beleitta magát!

A stróman a Konzum PE Magántőkealapjával megjelent a Lorenzo Kft.-nél, tulajdonos lett, és ezzel bevonult az üdítőiparba.

 






 

A dolog érdekessége, hogy az Aquarius környékén más érdeklődök is megjelentek, viszont amint kitudódott, hogy a NER egyik leggazdagabb vállalkozója/ Orbán legjobb cimbije is képben van, mindenki meghátrált. A G7 úgy tudja, egyesek önszántukból, mások ajánlásra.

Sejthetjük, hogy mekkorát szakíthat ezzel az üzlettel Mészáros, és persze a póráza végén álló felcsúti diktátor. Az Mfor szerint az Aquarius-Aqua piaci részesedése eléri a 30 százalékot, valamint a hazánkban működő szinte összes élelmiszer hálózat egyik jelentős beszállítója.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top