Politika

Szél Bernadett kikérte az oltási tervet Müller Cecíliától – mutatjuk mi történt

fuggetlennemzet.hu

Az országos tiszti főorvos azt írta, hogy a vakcinák beadásának menete nem adható ki.






 

Közérdekű adatigényléssel fordult Szél Bernadett független országgyűlési képviselő az országos tiszti főorvoshoz, hogy információt kapjon a Magyarországon érvényes oltási tervről.

 

Szél a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt írja, hogy Müller Cecília közlése szerint az oltás terv nem adható ki, mert az „további jövőbeli döntések alapjául szolgál”.

 

Az oltási tervről is beszélt reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök január 22-én, de az elhangzottak nem fedték teljesen a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján található tájékoztatóban foglaltakat. A kormányfő akkori felsorolása szerint először jönnek az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói. Orbán szerint az utóbbi csoport beoltásával a jövő hét végére talán végezhetnek is, a vakcinaszállítmányoktól függően. A kormányfő azt mondta, utána következnek a 60 év feletti krónikus betegek, a rendvédelmi dolgozók és védekezés egyéb szereplői (ide tartoznak az operatív törzs tagjai, és a kormánytagok), majd azok az idősek, akik nem szenvednek krónikus betegségben.






 

Az NNK honlapján fellelhető oltási terv ugyanakkor nem sorolja két csoportba az időseket, hanem a harmadik helyre sorolja a Covid-fertőzés szempontjából kockázati csoportba tartozó 60 évesnél idősebbeket.

 

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője január 23-án írta meg, hogy tavaly november 18-án fordult először a kabinethez annak érdekében, hogy közérdekű adatként megismerhesse az oltási tervet. Ezután két hónapig levelezett különböző tárcákkal. Elsőként az egészségügyért felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma utasította el a válaszadást, mondván a tárca az ügyben „nem minősül adatkezelőnek”, később hasonló választ küldött a Miniszterelnökség, valamint a belügyi és a külügyi tárca is; igaz, utóbbiak előbb még 45 napos válaszadási határidőt kértek a politikustól.

Forrás: hvg




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top