Politika

110 milliárd jött Brüsszelből munkahelyvédelemre — a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint az EU nem, csak a kormány segít (+videó)

nyugatifeny.hu

Sajátos interpretáció.






304 millió eurót, azaz körülbelül 110 milliárd forintot utalt át Magyarországnak az Európai Bizottság az európai munkavédelmi alapból — a brüsszeli bejelentést a HVG közölte.

 

A munkahelyek megőrzését szolgáló programok támogatására korábban 504 millió eurót ítélt meg az EB,

ennek az összegnek fizették ki most a második részét is.

 

A támogatás egy tizenöt év alatt visszafizetendő kedvezményes hitel, amelyből részmunkaidős vagy rövid idejű munkaerőpiaci programokat lehet finanszírozni, hogy a munkahelyek a járvány alatt is megtarthatóak legyenek.






 

A támogatás lehetőségéről tavaly májusban döntött az EB, akkor Magyarország egymilliárd euróra nyújtott be igényt, amelyből a Bizottság összesen 504 milliót ítélt meg, 200 milliót pedig már tavaly novemberben kifizettek.

 

Ezt az összeget rövid időtartamú munkavégzést biztosító programokra lehet felhasználni, illetve egyéni vállalkozókat is támogathatnak belőle.

 

Az összeg folyósításáról Ursula Von der Leyen, az EB elnöke számolt be a Twitteren.

 

Eközben a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán kedden videóüzenetet küldött a turisztikai szektornak, amelyben Brüsszelt és Budapestet hibáztatja a nehéz helyzetért, amelybe a szektor került.

 

„Az elmúlt hónapok bizonyították, hogy ebben a harcban egyedül vagyunk. Csak magunkra tudunk számítani. Brüsszelben csak tanácskoznak. Egyik bizottsági ülés követi a másikat, de egyetlen olyan intézkedés, ami a magyar vállalkozásokat segítené, nem született.

Nem jön segítség Budapestről sem.

Pedig ideje volna Bécs, Prága, Berlin vagy éppen Róma önkormányzatától tanulni, és pénzzel, kedvezményekkel vagy legalább valamivel segíteni a turisztikai vállalkozásokat. Az összefogás, a közös gondolkodás, a segíteni akarás helyett sokszor csak hamissággal, fenyegetéssel, hazugsággal, mostanság pedig bojkottal találkozunk.” — mondja a videóban.

 

Hozzáteszi, hogy szerencsére a kormány nem hagyja cserben a szektort, adóemelés helyett adót csökkentenek, és mindenkit támogatnak, akit tudnak.

 






(Úgy tűnik, főleg a haverokat tudják, erről itt és itt írtunk — a szerk.)

 

Megjegyezte:

„sokezer fejlesztés zajlik országszerte, semmit nem állítottunk le, hanem még magasabb fokozatba kapcsoltunk, sok 100, sok 1000, sőt sok 10 ezer millió forint támogatást osztottunk ki.”

 

A teljes videót itt tudod megnézni:

(HVG/444.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top