Politika

Pofaszakasztó levélben magyarázza a fideszes polgármester, miért érdemelte meg 4 milliós jutalmat

nyugatifeny.hu

Az egyenlőbánásmód miatt.






Novemberben elsőként számoltunk be arról, hogy Gyál fideszes polgármestere,

nettó 2 millió 700 ezer forintos jutalmat ítélt meg magának.

 

Az ezzel kapcsolatos határozatot Pápai Mihály saját kezűleg írta alá. A határozatban Pápai a veszélyhelyzet okán biztosított jogköreire hivatkozva utasította a jegyzőt, hogy legkésőbb december 15-ig a fenti összeg folyósításáról gondoskodjon.






 

Ezek után Kassai Dániel, Pestszentlőrinc ellenzéki képviselője törvényességi eljárást kezdeményezett a polgármesteri döntés ellen. Az eljárás során pedig a kormányhivatal megállapította, hogy a gyáli városvezető jogszabályt sértett a jutalmat elrendelő határozatával, ezért a pénzt Pápai Mihálynak vissza kell fizetnie.

 

Magyar Liberális Párt korábban több levélben is magyarázatot követelt a gyáli jegyzőtől arra, hogyan oszthatott magának 4 millió forintos jutalmat a település polgármestere a járványhelyzet idején. Illetve arról is érdeklődtek, hogy milyen lépéseket kívánnak tenni a Pest Megyei Kormányhivatal szerint is jogsértő állapot megszüntetése érdekében.

 

A jegyző válaszul a polgármester által, a hivatal kormánymegbízottjának küldött levelét továbbította a párt részére. Ebben Pápai Mihály azt írta:

akkor vétett volna a „joggal való visszaélés tilalma, az egyenlőbánásmód követelménye, a jóhiszeműség, a tisztesség és a kölcsönös együttműködés elve ellen”, ha nem hozta volna meg a határozatot a több milliós év végi jutalomról.

Pápai emellett az egyenlőbánásmód követelményére is hivatkozik a levélben. Azt írta:

 

“Ezen alapelvből kiindulva abban az esetben, ha Gyál Város Önkormányzatánál (…), a hozzá ugyan jogilag nem köthető, de mégis a város lakóinak érdekében munkálkodó gyáli iskoláknál, a rendőrségnél és a sportegyesületnél jó munkát végző dolgozók jutalmazását biztosította az Önkormányzat, akkor, ha a képviselők jónak ítélik meg a polgármester munkavégzését, miért ne részesülhetne ő is jutalomban

(…) Egy olyan évben, melyben a pandémia és a kezelése, terjedésének megakadályozására tett intézkedések különösen nehéz helyzet elé állították a polgármestereket, többszörösére növelve a felelősségüket”.








 

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt elnöke közleményében minderre úgy reagált:

“Minket ez az érvelés továbbra sem győzött meg. Továbbra is elfogadhatatlannak tartjuk a fideszes gyáli polgármester lépését. Különösen annak fényében, hogy a Fidesz-kormány az elmúlt hónapokban az önkormányzatok járványügyi védekezésének segítése helyett hozzáfogott a városok szisztematikus kifosztásához.

 

Azt javasoljuk Pápai Mihálynak, a költséghatékonyság jegyében online kérje ki a gyáliak véleményét a 4 millió forintos jutalommal kapcsolatban, és ha a gyáliak másképp ítélnék meg a járvány alatt felvett jutalom jogosságát, fizesse vissza azt a város közös kasszájába. Ez esetben fordítsák a pénzt inkább a koronavírus miatt állásukat vesztők, a rászorulók megsegítésére a településen!”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top