Politika

Kellemetlen kérdéseket tettek fel Orbánnak- de amit válaszolt, az szégyen

Fotó: JOHN THYS / POOL / AFP

Rögtön azzal kell kezdenünk, hogy a  Der Stern című német hetilap munkatársa által feltett kérdések csak egy olyan embernek lehetnek kellemetlenek, mint Orbán Viktor. Nem is tudott megbirkózni a kérdésekkel, a válaszokból rémísztő kép tárul elénk a miniszterelnök gondolkodásmódjáról.

 






Az interjúban Orbán legújabb, Alaptörvénybe is foglalt család- és valláspolitikájával szemben fogalmazott meg a lap újságírója provokatív kérdéseket. Az egyik kérdés arra vonatkozott, mit tenne, ha valamelyik gyermeke bevallaná neki, hogy homoszexuális.

“NAGY PRÓBATÉTEL LENNE, DE ETTŐL EDDIG A JÓISTEN MEGKÍMÉLT.”

– válaszolja Orbán, mintha valami csapás lenne ez. Nem csodálkozunk, hogy próbatételként élné meg, hiszen már régen nem toleráns semmivel szemben, már régen nem tud mást csinálni, mint a “mi és ők” narratíva mentén széthasogatni a társadalmat és ellenségeskedést szítani. Bár kijelenti, hogy ennek ellenére a felesége és ő is szeretnék a gyermekeiket, de azért szánalmas, ha valakinek próbatétel lehet bármilyen okból is a gyermekét szeretni.

 

Jött aztán a következő kérdés, hogy ha homoszexuális gyereke örökbe akarna fogadni, akkor mitévő lenne. Itt aztán elgondolkodhatunk, hogy vajon mit is jelent az a válasz, hogy  Lévai Anikóval elgondolkodnának, miként tudnának segíteni neki.

ORBÁNT ISMERVE, SIMÁN BELEFÉR EGY ALKOTMÁNYMÓDOSÍTÁS A SEGÍTSÉGBE,

vagy akár az általa kedvelt unortodox megoldások közül az, ha ők fogadnának névleg örökbe. Mindez persze feltételezés, valószínűleg Orbán csak arra gondolt, hogy lekileg segítenének mégértetni, hogy ez lehetetlen, mert az apja egy olyan országot teremtett, ahol az emberek nem lehetnek egyenlőek.

 






Az újságíró nem állt itt meg, tovább folytatta a kérdéseket, mégpedig azzal, hogy ha egyik lánya a muszlim barátjával állna elé, vajon akkor arra mit lépne a magyar miniszterelnök. “Jól megfontoltad?” – kérdezné Orbán, mintha a vallási meggyőződésnek bármilyen köze is lehetne az emberi minőséghez. Csak példának okáért, pedofil imámról még nem nagyon hallottunk, katolikus papról annál többet.

 

A cikk kitér arra is, hogy Orbán irodája ott van, ahol egykor királyok ültek a trónon, és úgy is viselkedik: egy órát kaptak az interjúra, mert kezdődött a kormányülés, ám három órásra sikeredett a beszélgetés, mire Orbán nevetve mondta: ő a miniszterelnök. A kormány pedig csendben várt két órát, mert a miniszterelnöknek még kedve volt beszélgetni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top