Politika

Egy magáncég EU-s vakcinával oltana, de a Fidesz-kormány szerint ez nem lehetséges!

Pestibulvar.hu

Egy magáncég bejelentette, hogy március végétől várhatóan náluk is lehet védőoltást kapni. A Fidesz-kormány szerint ez nem lehetséges, de a Népszava értesülése szerint az EU által engedélyezett vakcinát ígérő cég vezetője azt mondja: az eljárásuk törvényes és minden páciensüket két hét alatt beoltják.

 






Ötezer forintos előfoglalási díjjal lehet felkerülni a Nemzetközi Oltóközpont nevű cég oltási listájára, a vállalkozás vezetője pedig azt állítja: a legoptimistább forgatókönyv szerint akár már március végétől el tudják kezdeni pácienseik oltását. Az államon kívüli koronavírus-oltást szervező cég vezetője, Kámány Roland ügyvezető az előregisztrációra foglalt pácienseknek szóló tájékoztatásban azt írta:

MÁR TÁRGYALNAK EGY EU ÁLTAL ENGEDÉLYEZETT COVID-19 VAKCINA GYÁRTÓJÁVAL.

 

Hogy pontosan melyik vállalatról van szó, azt nem árulta el, de a levélből az is kiderül,  hogy további, harmadik klinikai fázisban levő vakcinák gyártóival is kapcsolatban állnak. A cég azt írja: ha minden úgy történik, ahogy szeretnék, akkor a jelenleg előregisztrációval rendelkező

ÖSSZES PÁCIENSÜKET KÉT HÉTNÉL RÖVIDEBB IDŐ ALATT BE TUDNÁK OLTANI.

 

A bejelentés miatt azonban még korainak tűnik az öröm, mivel erősen kérdéses, hogy a magyar hatóságok mennyire lesznek partnerek a nem állami szervezésű oltások engedélyezésében.

Nemrég például a Miniszterelnökséget vezető miniszter,

GULYÁS GERGELY ARRÓL BESZÉLT: MINIMÁLIS, VAGY NULLÁVAL EGYENLŐ AZ ESÉLYE, HOGY MAGÁNCÉGEK IS VAKCINÁHOZ TUDJANAK JUTNI,

ezért ha valaki ilyennel találkozik, akkor egy szélhámossal van dolga, forduljon a rendőrséghez. Erre most a Nemzetközi Oltóközpont úgy reagált: amikor ellenőrizték őket, a kormányhivatal munkatársai semmilyen kivetnivalót nem találtak a működésükben. A cégvezető azt írja:

„PAPÍRUNK VAN RÓLA TEHÁT, HOGY ELJÁRÁSUNK MINDENBEN MEGFELEL A JOGSZABÁLYOKNAK.”

 






Az ellenőrzés során, csupán weboldalukon, a nevüket kellett módosítaniuk. Ugyanakkor az is tény, hogy a cég oltási tervére még nem bólintottak rá a hatóságok. A Nemzetközi Oltóközpont levele azzal zárul, hogy a helyzet képlékeny, ám aki mégsem kérne a cég vakcináiból, annak kezelési költség nélkül visszautalják az ötezer forintos előfoglalási díjat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top