Belföld

Extrém hideg idő jön: brutális széllel, havazással, durva mínuszokkal tör be a sarkvidéki hideg

Időjárás, extrém hideg - Fotó: WQKT

Extrém hideg idő jöhet: 100 km/h-s széllel, havazással, éjszakánként -20 fok sem kizárt! – írja a metkep.hu a jövő heti előrejelzésében. Az erősebb széllökések szerencsére csak a hét második felében lesznek jellemzőek.


 

A viharos szelek hozzák a sarkvidéki hideget is, ezért az ország minden pontján nagy lehűlésre kell számítani. Ahol most 10 Celsius-fok körül van a hőmérséklet, jövő héten ott is komoly mínuszok jönnek.

 

Mint írják, országszerte hullhat hó, de a legtöbb hóra jelen állás szerint a keleti megyékben készülhetünk, akár 8-10 cm-t meghaladó hó is eshet. Hozzáteszik, hogy ez még meglehetősen bizonytalan.

A hétvégén éjszakánként -15 fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála, és nappal sem lesz melegebb -5 foknál. Vasárnapra virradóra pedig a -20 fokokat is jeleztek előre.

Forrás: 24.hu / metkep.hu | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top