Politika

Rendkívüli: megkapta a hatósági engedélyt az orosz vakcina- kezdődhet vele a magyarok oltása

hirhugo.hu

“A Nemzeti Népegészségügyi Központ befejezte a Szputnyik V oltás esetében a feltételül szabott hatósági vizsgálatokat, amelyek alapján megállapította, hogy a vakcina gyógyszerminőségi tekintetben a gyártói specifikációnak megfelelt, immunbiológiai szempontból pedig embereken alkalmazható.” – írja Kásler Miklós Facebook-oldalán.

 






Mint olvasható: “A szakhatósági döntés értelmében a Pfizer/BioNTech, a Moderna, és az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinája után újabb oltóanyag kapta meg az engedélyt a magyarországi használatra. Így mostantól négy vakcina áll rendelkezésünkre a koronavírus elleni harcban.”

 

Az EMMI elküldte szerkesztőségünkhöz közleményét is az ügyben. “A Pfizer BioNTech, a Moderna, és az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinája után újabb oltóanyag kapott engedélyt magyarországi használatra, ugyanis a Nemzeti Népegészségügyi Központ befejezte a feltételül szabott hatósági vizsgálatokat a Szputnyik oltással kapcsolatban. A vizsgált paraméterek alapján az NNK megállapította, hogy a vakcina gyógyszerminőségi szempontból a gyártói specifikációnak megfelelt, immunbiológiai szempontból a készítmény emberen alkalmazható.






 

2020. december 26-án érkezett meg Magyarországra az első adag vakcinaszállítmány, az Európában elsőként engedélyezett Pfizer vakcina. Néhány héttel később, 2021. január 12-én már az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcinája is rendelkezésünkre állt, amely felépítésében, hasonlóan a Pfizer oltóanyaghoz, szintén mRNS-alapú készítmény.

A brit-svéd gyógyszeripari vállalat, az AstraZenca készítménye január 20-án a magyar hatóságok, január 29-én pedig az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyását is megkapta.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ döntés értelmében az orosz Szputnyik vakcina is biztonságosan és hatékonyan alkalmazható hazánkban. Így mostantól négy vakcina áll rendelkezésünkre a koronavírus elleni harcban”- szögezte le az EMMI közleményében.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top