Politika

Hivatalos: feljelentik Müller Cecíliát

fuggetlennemzet.hu

A független országgyűlési képviselő hivatali visszaélés miatt tesz feljelentést az országos tiszti főorvos ellen.

 





Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk: Müller Cecília véletenül Hadházy Ákosnak is elküldte azt a munkatársainak szánt e-mailt, amiben megrótta a kollégáit azért, mert szerinte nem jó indokkal utasították vissza a képviselő adatkérését.

 

“Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili” – áll a levélben.

 

Hadházy Ákos egyébként egy 17 milliárdos uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait, és a dokumentációkba való betekintés lehetőségét kérte. Erről itt olvashat bővebben.

 

Szél Bernadett szerint Müller Cecília eltévedt levele a bizonyíték arra, hogy törvénytelenül tartja vissza a közérdekű adatokat, ezért hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz ellene – írta meg a 444.






 

Szél Bernadett Facebook-bejegyzésében megjegyzi azt is: a hosszabbítás lehetőségét biztosító rendeletet „elméletileg nem kamuzásra találták ki, és annak értelmében csak akkor lehetne visszatartani az adatokat, ha valószínűsíthető, hogy az igény teljesítése »a közfeladatot ellátó szerv veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatai ellátását veszélyeztetné« Ehhez képest Müller Cecíliánál a hosszabbítás nemcsak, hogy automatikusan, a veszélyeztetés mérlegelése nélkül történik, de valójában annak tudatában, hogy a hosszabbítás törvényes indokai nem állnak fenn”.

 

A képviselő a feljelentés mellett ezért alkotmányjogi panasszal fordult az Alkotmánybírósághoz, mivel szerinte a szabályozás semmivel nem garantálja, hogy az állami szervek ne éljenek vissza vele

Forrás: atv




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top