Politika

Itt a főváros újrandítási csomagja: Így segítik a bajba jutott vendéglátósokat

nyugatifeny.hu

Új vendéglátási formákat is támogatnak.






Fővárosi Önkormányzat turisztikai csomaggal segíti a vendéglátóipart, amely a leginkább megszenvedte a koronavírus-járvány miatt elrendelt lezárásokat – jelentette be hétfőn Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

 

“A javaslatok kidolgozásakor két szempont volt fontos a számunkra: minél rugalmasabban reagálni a szakmai felvetésekre és akár új vendéglátási formákat is támogatni, illetve a lehető legnagyobb biztonságot garantálni a szektorban dolgozók és a vendégek, a Budapestre látogató turisták számára is” – olvasható a főpolgármester közleményében.

 

A szektort érintő javaslatok a következők:

  • Kiterjesztik a teraszszerzési lehetőségeket, egyszerűsítik a teraszok árnyékolását és fedését célzó ideiglenes szerkezetek bürokratikus engedélyezési eljárást
  • Kiterjesztik a teraszbérleti díjak elengedését és nagymértékben felgyorsítják, illetve egyszerűsítik a teraszkérelmeket.
  • Növelik azokat a közterületeket, amelyeket a kitelepülő vendéglátósok ingyen használhatnak
  • Áruszállítási pontokat alakítanak ki az érintett vendéglátó üzletek környezetében, hogy enyhítsék az ingyenes parkolási helyzet okozta rakodási problémákat.
  • Helyiségbérleti díjak elengedésének kiterjesztése tovább 2021. december 31-ig.
  • A főváros támogatja a budapesti rendezvények megszervezését is az alábbi módokon: Fővárosi tulajdonban lévő “Open office”-okat, open tárgyalókat alakít ki és azokat ingyenes használatra adja a rendezvényszervezőknek, városszerte akár több helyen is.
  • Az államigazgatás által szervezett események közterület használati díját egy rendezvény-alapba gyűjti, ebből az összegből a szektort közvetlenül támogatja.
  • Az újranyitáshoz kapcsolódó információs helpdesket hoz létre a rendezvényszervezőknek, ahol valós és hiteles információt kaphatnak az előírásokról, a szabályok, intézkedések körülményeiről.
  • Csökkenti a rendezvénytartási engedély kiadásához kapcsolódó adminisztrációs terheket.
  • A főváros fogyasztásösztönző fővárosi kommunikációs kampányt tervez és “Újranyitási kampány” a rendezvények népszerűsítése érdekében.

 






Az újraindítási csomagot a főpolgármester-helyettes, Gy. Németh Erzsébet elmondása szerint a szektor szereplőivel egyeztetve dolgozták ki, és ezután is rendszeresen tárgyalni fognak velük.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top