Politika

Én Budapest utcáin harcoltam: így képzelgett Orbán Viktor a külföldi lapnak adott interjújában

hirhugo.hu

Orbán Viktor miniszterelnök most a Stern című német hírmagazinnak adott interjújában hazudta le a csillagokat is az égről.






 

A miniszterelnök – idézi az MTI az interjút – arról beszélt, hogy bár a magyar felfogás szerint Európa szuverén nemzetekből áll össze, egyes tagországok viszont az európai intézmények megerősítésre törekednek, és egyre több hatáskört adnának át Brüsszelnek.

 

A magyarok ezt a centralizmust a történelmi tapasztalataikból adódóan aggodalommal szemlélik. A magyar történelem vezérfonala a birodalmak elleni küzdelem, és nem akarjuk már megint feladni a Közép- és Kelet-Európa számára 31 éve kivívott szuverenitásunkat és a jogállamiságot.

 

Kiemelte, hogy az EU-ról szóló Lisszaboni Szerződés második cikkelyében rögzített alapértékeket Magyarország természetesen teljes mértékben elfogadja. Ezeket az értékeket a magyar alaptörvény is tartalmazza.

Jogállamiságunkban kételkedő nyugati partnereinknek mindig azt mondom, hogy kedves barátaim, ti hol küzdöttetek a jogállamiságért? Én Budapest utcáin harcoltam– képzelgett Orbán Viktor.

 

Már a helyzetet is abszurdnak tartom, hogy kérdéseket szegeznek nekem a jogállamiságról, és méltatlannak, mindenekelőtt azért, mert a bizonyítatlan vádakat soha nem kapcsolták világos, objektív kritériumokhoz – tette hozzá.






 

A sajtó helyzetéről a többi között elmondta, objektív elemzések azt mutatják, hogy a kormánnyal szemben nagyon kritikus médiumok piaci részesedése jóval 50 százalék felett van. Hozzátette, hogy a kormány „nem szól bele” médiaügyekbe. (Igen kedves olvasó ezt kimondta)

 

Majd zárásképpen volt még egy erős gondolata: Magyarországot ma kormányzó erők az antikommunista jogállami mozgalomból érkeztek. Sajnos az nem derült ki, hogy vajon Orbán az “antikommunista jogállami mozgalomból érkezése alatt vajon a KISZ (aki nem tudná, Kommunista Ifjúsági Szövetség) vezetői tisztségére gondolt?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top