Politika

Orbánék ismét bebizonyították, hogy érdemi kormányzás helyett kicsinyes bosszút folytatnak!

Pestibulvar.hu

Hétfőn tartották a költségvetési bizottság ülését, melynek témája, az önkormányzatok kompenzálásáról szóló előterjesztés megtárgyalása volt, azonban a kormánypárt, a második alkalommal megtartott megbeszélésre sem volt hajlandó elmenni.

 






Orbánék még tavaly jelentették be, hogy a bevételkiesések miatt nehéz helyzetbe került önkormányzatokat, állami támogatással segítik. A kompenzációt azonban szinte kivétel nélkül csak kormánypárti vezetésű önkormányzatok kapták meg!

A FIDESZ EZZEL NEMCSAK AZ ELLENZÉKI VÁROSVEZETÉSEKET, DE AZ OTT ÉLŐ EMBEREKET IS CSERBEN HAGYTA!

 

A megbeszélés után online sajtótájékoztatót tartott Szabó Sándor és Varga László, az MSZP szegedi illetve miskolci képviselője.

 






Szabó Sándor emlékeztetett, a járványhelyzet miatt kialakult gazdasági hanyatlás leginkább a bérből és fizetésből élőket, a szolgáltató szektort és az önkormányzatokat érinti.

A bérből és fizetésből élők közül már közel 300.000 embernek semmiféle jövedelme nincs; a szolgáltató szektor a kormányzati intézkedések miatt nem tudja ellátni a feladatát, és azokat a támogatások, amiket már régóta meg kellett volna, hogy kapjanak, azért kapják meg talán most már, mert a kétségbeesett vendéglátósok az utcára vonultak”.

 

A szocialista politikus arról is beszélt, hogy a kormány, az európai példával ellentétben, nemhogy segíti, hanem inkább nehezíti az önkormányzatok működését.

 

“Ha Európában körül tekintünk, mindenütt azt látjuk, hogy az államok az önkormányzatok segítségére sietnek, hiszen ők vannak az első védvonalban. (…)

A MAGYAR KORMÁNY SZÁMÁRA VISZONT A CÉL A FÜGGETLEN ÉS ELLENZÉKI VEZETÉSŰ TELEPÜLÉSEK, ÖNKORMÁNYZATOK TELJES KIVÉREZTETÉSE, AZ ÖNKORMÁNYZATI SZEKTOR EGYFAJTA GYÁMSÁG ALÁ VONÁSA.”

– jelentette ki Szabó Sándor

 

Varga László miskolci képviselő pedig azt emelte ki, hogy városában már több milliárdra rúgnak az önkormányzati bevételkiesések, és amíg karácsony előtt a fideszes vezetésű megyei jogú városok kaptak a kötelező önkormányzati feladatok ellátására támogatást, az ellenzéki vezetésű városok nem.

 

“Ez már az alapvető működését lehetetleníti el az önkormányzatoknak. A kormány nem büntetheti az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat, hiszen sok millióan élnek ilyen településeken Magyarországon”.

 

Varga továbbá kiemelte: “az önkormányzatok a védekezés frontvonalában dolgoznak, és nemhogy elvonásokra van szükségük, hanem éppen ennek a többletköltségének a megtérítésére.

A KORMÁNY TEHÁT MUNÍCIÓT VON EL A FRONTVONALBÓL, AMI EGY HATALMAS HIBA, SŐT TÖBB MINT HIBA: BŰN”.

 






A megbeszélés, az ellenzéki önkormányzatok és az ott élők megsegítése annyira hidegen hagyja a kormánypártot, hogy képviselői ezúttal sem jelentek meg rajta!

 

“Ismét határozottan követeljük, hogy a kormány fejezze be az önkormányzatoktól való további elvonásokat, adja oda a működéshez szükséges forrásokat, és térítse meg a védekezéssel kapcsolatos költségeket” – szólította fel a kormányt végezetül Varga László.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top