Politika

Nemzetközi botrány lett a magyar bíróság ítéletéből – Egyre többen ítélik el a döntést!

Forrás: Facebook.com / Klubrádió

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a Fővárosi Törvényszék meghozta ítéletét a Klubrádió frekvenciajogosultságának ügyében. Eszerint helybenhagyták a médiahatóság korábbi döntését, így a rádió február 14-én lesz utoljára halható a 92,9 MHz-en.

 






A rádió elhallgattatása azonban erős nemzetközi visszhangot okozott, már több nemzetközi lap, szervezet és politikus is elítélte a sajtószabadság újabb csorbítását,

SZERINTÜK EZ BELEILLIK ABBA A TRENDBE, AMI ÉVEK ÓTA TART MAGYARORSZÁGON.

 

Ned Price, az amerikai külügy szóvivője kifejtette álláspontját, eszerint nagyon aggasztó a sajtószabadság folyamatos romlása. Hozzátette, hogy egy újabb független hang kiszorítása, hatalmas csapást jelent a médiapluralizmusra nézve.

“ARRA BIZTATJUK A MAGYAR KORMÁNYT, HOGY TÁMOGASSA A NYITOTT MÉDIAVISZONYOKAT, TARTSA FENN A JOGÁLLAMOT ÉS KÖVESSE AZ ÁTLÁTHATÓSÁG ELVEIT”

– mondta Price a 444.hu közlése szerint.






A francia külügyi szóvivő szintén elítélte a Klubrádió elhallgattatásának ügyét. Agnes von der Mühll elmondta, hogy folyamatosan figyelik a helyzetet.

 

A sugárzás felfüggesztése nagyon nyugtalanító jel lenne a tájékoztatási és a tájékozódási szabadság, a médiafüggetlenség és a pluralizmus szempontjából, amely értékekhez Franciaország nagyon ragaszkodik” – jelentette ki, majd hozzátette:

“FELSZÓLÍTJUK MAGYARORSZÁGOT, HOGY TARTSA TISZTELETBEN EURÓPAI KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSAIT EZEN A TERÜLETEN.”

 

Korábban pedig Dunja Mijatovics, az Európa Tanács emberi jogi biztosa fejtette ki véleményét az aggasztó ügy kapcsán. Szerinte “Magyarországon egy újabb független hangot hallgattatnak el, ez pedig vereséget jelent a sajtószabadság számára”.

 

De a Klubrádió földi sugárzásának beszüntetéséről beszámolt a Reuters hírügynökség is, mely cikkében megemlítette, hogy

“ORBÁN ALATT AZ ÁLLAMI MŰSORSZOLGÁLTATÓK ALIG TEKINTHETŐK TÖBBNEK, MINT KORMÁNYZATI SZÓCSÖVEK,

eközben pedig számos médiaintézményt bezártak vagy kormánybarát tulajdonosok kezére juttattak az elmúlt években”.






 

Az üggyel foglalkozott továbbá még a Washington Post, a Bloomberg és a Spiegel is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top