Politika

Statisztának nevezte Nalvanijt Putyin, majd elismerte, hogy Oroszországban egyre nagyobb a feszültség

nyugatifeny.hu

Az orosz elnök szerint mindenért Nyugat a felelős.






Vlagyimir Putyin orosz elnök nem szívesen beszél Alexej Navalnijról. Eddig sem mondta ki a nevét, “berlini páciensnek” nevezte, most pedig még jobb jelzőt talált az ellenzéki politikusra: “statiszta”.

 

Putyin egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy mi a szerepe Navalnijnak az orosz diplomáciai kapcsolatokban. Elmondása szerint Oroszország hatalma növekszik a posztszovjet térségben, és ez az ország ellenfeleinek nem tetszik.

 

“Nagyon sok eredményünk van és ez kezdi bosszantani őket” – mondta.

 






Putyin ebben a helyzetben gondolja úgy, hogy az ellenséges országok – azaz elsősorban az Egyesült Államok és Németország – felhasználják Navalnijt arra, hogy Oroszországban belső feszültséget gerjesszenek és a nyugati világ szemében vállalhatatlan diktatúraként tüntessék fel őt.

“Felhasználják ezt a statisztát; éppen most, hogy kiütközik a fáradtság, a felgyülemlett harag és az elégedetlenség”

– mondta Putyin a világjárványra és Navalnijra utalva.

 

Navalnijt február 2-án három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, emiatt hívei országszerte rendszeresen tüntetnek, eddig 11.000-et vettek őrizetbe közülük. Az ellenzéki aktivista nagyon népszerű a fiatalok körében, holott saját pártájából nacionalista eszmék hirdetése miatt zárták ki.

 

(themoscowtimes nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top