Politika

Müller Cecília úgy tudja, beindult a harmadik hullám Magyarországon (+videó)

nyugatifeny.hu

Ez szerinte most már egyértelmű.






“Számos járványügyi mutató tekintetében sajnos hanyatló adatokról tudunk beszámolni. Napokkal ezelőtt észleltük, hogy újra megnövekedett a naponta detektált új koronavírus-fertőzöttek száma” – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

A tisztifőorvos ezt követően ismertette a legfrissebb adatokat, amelyek újabb negatív csúcsot döntöttek: 2853 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 394 023 főre nőtt beazonosított betegek száma Magyarországon.

 

Müller szerint ez az adat mindenképpen “figyelemreméltó”. Akárcsak az, hogy az elhunytak száma hetek óta először ment 100 fölé. Csütörtökre virradóan 104 beteg halt meg az országban, így a vírus áldozatainak száma már meghaladja a 14 ezer főt.

 

Jelenleg 4021 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 332-en szorulnak lélegeztetőgépen.

 

“Ezek a számok arra figyelmeztetnek minket, hogy a járvány zajlik, és emelkedő tendenciát mutat Európa szinten” – mondta Müller.

 

Hozzátette: éppen ezért fontos, hogy az oltási programot következetesen és tendenciózusan hajtsák végre. Újságírói kérdésre válaszolva Müller Cecília azt mondta:

úgy véli, hogy a harmadik hullám elkezdődött.

 






“Láttuk azt, hogy az első hullám szépen lecsengett, nyugvó pontra helyeződött, a második hullám nyár végén elkezdődött és sokkal magasabbra szökött, mint az első hullámban a fertőződések száma volt. A lefele menő szakasz sajnos nem csengett le, hanem elkezdett egy hétig, tíz napig stagnálni, majd sajnos emelkedésnek indult.

Tehát úgy vélem, hogy most egy emelkedő szakaszban vagyunk, egyértelműen látszik az adatokból, úgyhogy egyértelműen beszélhetünk egy harmadik hullám kezdetéről”

– vélekedett a tisztifoőrvos.

 

A teljes sajtótájékoztatót itt tudod megnézni:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top