Politika

Kósa a leggazdagabb svájci bankokba is elment a csengeri “örökösnővel” — úgy fogadták őket, mint a királyokat

nyugatifeny.hu

Újabb izgalmas részletek derültek ki.






Kósa Lajos hat év alatt összesen négyszer találkozott Svájcban P. Máriával, akivel a legnagyobb pénzintézeteket és privátbankokat is felkerestek – írja a HVG.hu a megszerzett nyomozati anyagokra hivatkozva.

 

Ezekből kiderült, Kósa maga mesélte el a rendőröknek, hogy 2016-ban P. Máriával és egy másik csengeri nővel egy svájci ügyvédet, Konrad R. M-et is felkeresett Zürichben azért, hogy

olyan ügyvédi meghatalmazást kapjon, ami alapján rendelkezni tud az “örökösnő” állítólagos svájci bankszámlája felett.

 

A HVG azt írja, Kósa ezzel kapcsolatban azt állította a rendőröknek: a svájci ügyvéd felvilágosította őket arról, hogy ő nem adhat olyan felhatalmazást Kósának, amivel a számla felett rendelkezni tudna, ezt csak a pénzintézetnél tudják elintézni. A politikus emellett azt is vallotta, hogy

“Mária ragaszkodott az okirat elkészítéséhez”.

 

Az ügyvédi találkozó után Kósa és P. Mária felkeresték a legnagyobb svájci bankot, az UBS-t, ahol egy bizonyos, magyarul folyékonyan beszélő Robert B. fogadta őket.

 

A politikus vallomásában azt mondta, habár próbálta megtudni, hogy milyen kapcsolat van Robert B. és Mária között, ezt végül banktitokra hivatkozva nem mondták el neki, de vallomása szerint Robert B. úgy tárgyalt a nővel, “mint régi ügyfelével”.






 

(Robert B. a hvg szerint egyébként tavaly októberben részt vett egy olyan online, pénzügyi témájú konferencián, aminek a védnöke Áder János köztársasági elnök volt.)

 

Ugyanezen a napon Kósa és P. Mária egy Safra Sarasin nevű privátbankot is felkeresett Zürichben. A bankban – ahova rendszerint csak a leggazdagabbak járnak – egy magyarul szintén folyékonyan beszélő Olga S. nevű nő “exkluzív környezetben fogadta őket”.

 

Kósa a rendőröknek azt állította, a banki látogatások azt a meggyőződést alakították ki benne, hogy P. Máriának nincs öröksége, ezért “a minimálisnál is kevesebbre korlátoztam a vele való kapcsolatomat”.

 

P. Mária a banklátogatásokról a HVG.hu szerint idén február 2-án tett vallomást a Mátészalkai Járásbíróságon, ahol többek között azt mondta:

“Kósa Lajos a tanúvallomásában azt nyilatkozta, hogy úgy fogadtak minket a bankban, mint a királyokat, és ezek után azt a következtetést vonta le Kósa úr, hogy nincs hagyaték. Elfogadott elég sok ajándékot és befektetéseket, semmit nem utasított vissza”.

(hvg.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top