Politika

Deutsch Tamásnak elgurult a gyógyszere: Szerinte egész Nyugat-Európa a magyar sajtószabadságra irigykedik (+videó)

nyugatifeny.hu

És nem szakad rá a plafon.






Az az állapot, amiben a magyar sajtóviszonyok leledzenek, és általában az európai átlag, a tekintetben inkább Nyugat-Európából nézik irigykedve a magyar helyzetet — mondta Deutsch Tamás a Telexnek a szerdai kormányülés előtt.

 

Mi is megírtuk, hogy Szijjártó Péter a román hírtelevíziónak adott interjújában azt mondta: az egész nyugat-európai sajtó hazudik, amikor arról írnak, hogy Magyarországon veszélyben a sajtószabadság.

 

A Fidesz európai parlamenti képviselőjét is megszólaltatta a témában a Telex, ő pedig azt a választ adta, hogy

bár országunkban lehetne acélosabb is a sajtószabadság, valójában egész Nyugat-Európa ránk irigykedik ebben a tekintetben.

 





Szerinte a magyar média sanyarú helyzete nem “urban legend”, hanem “European legend”. Hozzátette, hogy ezt tények tucatjaival is alá tudja támasztani (nem tette).

 

Kifejtette, hogy a nyugati hazugságoknak nem tudja az okát, talán ezek a médiumok maguk is tudják, hogy hazudnak, és ezt politikai elfogultságból teszik.

 

Elmondta: a magyar sajtószabadság nem múlja alul a nyugat-európai helyzetet, ennek inkább az ellenkezője igaz.

 

Inkább abban látja a problémát, hogy a liberális sajtó kimondott vagy kimondatlan elvárásai miatt — kapaszkodjunk meg — a másként gondolkodók öncenzúrát gyakorolnak, mert félnek, hogy kiírják magukat a hiteles és egzisztenciával rendelkező újságírók világából.

„Ez az intézményesített, mélyen a liberális újságírók döntő többségének a DNS-ébe beíródó öncenzúra brutálisan erős ahhoz az állapothoz képest, ami Magyarországon van”

— fogalmazott Deutsch.

 

Szerinte a kormánnyal kritikus hangoknak korábban is volt és most is van fóruma, ezeket az újságírókat pedig nem bántja a kormánypárt (kivéve néhány csípősebb megjegyzést a közösségi oldalon).

 






Nettó hazugságnak nevezte, hogy a kormány korlátozná a magyar sajtószabadságot.

“Azt állítom, hogy ezzel szemben Nyugat-Európa tucatnyi országában hatalmi eszközökkel is erősített az egyébként hatalmi ráerősítés nélkül is a baloldali, liberális médiavilágban már létező öncenzúra intézménye, amely viszont radikálisan korlátozza a médiaszabadságot”

— mondta.

 

Deutsch teljes agymenését itt tudod megnézni:

(Telex nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top