Politika

Megszólalt Fekete-Győr András az első tárgyalása után, Navalnijéhoz hasonlította saját bírósági ügyét (+videó)

nyugatifeny.hu

Ez nem Oroszország, ő pedig nem Szijjártó vagy Tiborcz István.






“Én világéletemben minden tettemért vállaltam a felelősséget. Én az életem során soha senkiben semmilyen kárt nem tettem” – mondta Fekete-Győr András az ellene indított büntetőeljárás első tárgyalása után.

 

A Momentum elnöke és elnökjelöltje és Szarvas Koppány Bendegúz ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat az ügyészség, mivel egy 2018 decemberi tüntetésen Fekete-Győr egy füstgránátot dobott két rendőrsorfal közé, miután a rendőrök felszólítás nélkül könnygázt lőttek az emberek arcába.

 

Az ügyészség még szeptemberben indítványozta, hogy tárgyalás nélkül, büntetővégzéssel szabjon ki a bíróság 1 év és 6 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést Fekete-Győrre. A pártelnök viszont tárgyalást kért.

 

A Momentum elnöke elmondta, soha senkiben nem tett kárt, senkinek sem akart ártani és senkit nem bántott a 2018 decemberében az ún. rabszolgatörvény miatt kitört tüntetéshullám során sem.

 






Elmondása szerint a fideszes ügyészség két dolgot tévesztett el: az országot és a házszámot.

“Nem Oroszországban vagy Fehéroroszországban vagyunk, ahol prominens politikusokat célszerű rács mögé juttatni és büntetőeljárás alá fogni”

– mondta Fekete-Győr, aki Alekszej Navalnijt hozta fel példaként, az orosz ellenzéki politikus ugyanis nemrég három és fél év börtönre ítélték Oroszországban.

“És eltévesztették a házszámot is, mert én Fekete-Győr András vagyok, nem pedig Polt Péter, aki a magyar bűnt pártolja, aki a magyar korrupciót pártolja”

– jelentette ki a Momentum politikusa, hozzátéve, ő nem Szijjártó Péter és nem is Tiborcz István.

 

Fekete-Győr szerint a momentumosokra láthatóan egyre inkább “rákapaszkodott a rendszer”, mivel az utóbbi hetekben több fiatal aktivista ellen is eljárás indult, amiért jachtparkolót festettek fel a Külügyminisztérium elé, illetve Szemző Áron ellen is, aki zebrát festett fel egy budakeszi iskola elé.

 

Arról azonban, hogy a tárgyaláson mi történt Fekete-Győr András nem árult el részleteket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top