Politika

Az időseket hibáztatja a kormányhivatal vezetője, amiért egymást taposták az oltásra várók Szombathelyen

nyugatifeny.hu

Túl korán érkeztek.






Szerda délután sajtótájékoztatót tartott Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetője, miután délelőttre 680 regisztrált idős ember oltását írták ki a szombathelyi oltópontra.

 

A kórház épülete előtt előtt ezért tömegesen gyűltek össze az emberek, akik a mozgássérült-feljárón, a lépcső alatt a járdán, sőt az a volt SZTK parkolójában várták a sorukat, a járványügyi előírásokat így a zsúfoltság miatt nem tudták betartani.

 

A helyszínről élőben bejelentkező úgytudjuk.hu videójában az is elhangzott, hogy a délelőtti vakcináció során jelentős volt a fejetlenség a Vas megyei városban. A helyszínen várakozók közül többen is arról beszéltek, a körzeti orvosuktól kaptak értesítést a helyszínről, az időpontról és az oltóanyagról, és mindenkit külön, konkrét időpontra hívtak be.

 

A legtöbb várakozó azonban hiába érkezett időben, már ekkor nagy sor állt a bejárat előtt, és a csúszás miatt kezdtek feltorlódni az emberek.

 

nyugat.hu beszámolójában arról írt, hogy a kórház épületében négy ponton oltották az időseket, így a Március 15. téri körforgalomtól az Agora Sportház lépcsőjéig egyetlen egybefüggő tömeg alakult ki. Mint írták:

a bejárat előtt már szó szerint egymást taposták az emberek, és senki sem tudta, hova kéne állnia és meddig fog várni a sorára.

 






Harangozó Bertalan a délutáni sajtótájékoztatón ingerülten reagált az újságírói kérdésekre, és elmondta, hogy mindenkitől szeretne „türelmet, együttműködést és fegyelmet kérni”.

 

A kormányhivatali vezető elmondta, a szervezési problémák mellett a sor főként azért alakult ki,

mert szerinte az oltásra váró idősek a számukra adott időpontnál hamarabb értek oda.

 

“Azért mondom, hogy türelmet és fegyelmet kérek, mert amikor valakit 8 órára rendelnek ide, akkor a tízórás nem tesz jót a szervezőknek, az oltás végrehajtásának, ha nyolc órára jön tíz óra helyett” – mondta Harangozó.

 

Hozzátette: tehát fegyelemre volna szükség, „időpontra kell érkezni: akit 8-ra hívtak, az 8-ra jöjjön, aki 9-re, az 9-re”.

 

Harangozó újságírói kérdésre végül hozzátette azt is, hogy elnézést is akar kérni a kialakult helyzetért, ugyanakkor azt elutasította, hogy rendszerhiba történt volna a kórházban, holott délelőtt a várakozók azt a tájékoztatást kapták, hogy rendszerhiba miatt van csúszás az oltási sorrendben.

 

Harangozó elmondása szerint ebben a végtelenül bonyolult logisztikában, ami a vakcináció megszervezését jelenti több tíz-, illetve több százezer ember tekintetében, igen sok szereplő együttműködésére van szükség, kezdve a háziorvostól az oltócsoportokon és kormányhivatalokon át a betegekig.

Harangozó szerint az időseknek “legfeljebb egy órát” kellett várakozniuk az oltásra. “Azt gondolom, hogy az életünk megér egy órát” – mondta a kormányhivatali vezető.

 






A úgytudjuk.hu viszont délelőtt arról számolt be, hogy volt olyan is, aki több mint másfél órát várt arra, hogy sorra kerüljön.

 

A teljes sajtótájékoztatót itt lehet visszanézni:

(telex.hu/úgytudjuk.hu/nyugat.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top